Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

19. 09. 2024. 17:50 >> 17:49

Evropske lige i sindikati će podnijeti žalbu zbog dodatnog broja mečeva

Evropske lige i sindikati podnijeće 14. oktobra Evropskoj komisiji žalbu protiv Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zbog dodatnog broja utakmica, prenosi Frans pres.

"Prva tužba je podnijeta Višem sudu u Briselu. Drugu pripremaju evropske lige (Bundesliga, Liga, Serija A i Premijer liga, ali ne i francuska LFP) i određeni sindikati igrača. Biće podnijeta 14. oktobra Evropskoj komisiji", rekao je David Terije, predsjednik Fifpro Evrope i potpredsjednik UNFP-a, sindikata francuskih igrača.

Još u junu, sindikat engleskih igrača uputio je žalbu protiv Fife zbog jednostranog utvrđivanja rasporeda utakmica na međunarodnom nivou i odluke o osnivanju Svjetskog klupskog prvenstva.

Predmet druge žalbe pred Evropskom komisijom odnosi se na to što razne evropske lige smatraju da veći broj međunarodnih takmičenja ugrožava imidž domaćih šampionata.

Vezista Sitija, Rodri kazao je prije dva dana da su igrači preopterećeni i da ozbiljno razmišljaju o štrajku zbog povećanog broja utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније