Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

19. 09. 2024. 15:52 >> 15:50

KRAJ DRUGOG MANDATA

Kolaković: Odluku o odlasku sam donio prije OI u Parizu, zaokružili smo ciklus

Crnogorski trener Igor Kolaković kazao je da je odluku da napusti kormilo reprezentacije Srbije donio i prije Igara u Parizu, jer je, kako je istakao zaokružen jedan ciklus.

"Donio sam odluku mnogo ranije... Praktično dok se nije ni završila borba za Olimpijske igre. Plasirali se ili ne, smatrao sam da je poslije Pariza u svakom slučaju zaokružen ciklus", istakao je Kolaković za Mocartsport.

On je u svom drugom mandatu odveo "orlove" poslije 12 godina najveću sportsku smotru na svijetu. Osvojeno je deveto mjesto, sa učinkom od dva poraza i pobjede u grupnoj fazi takmičenja.

"Plasman može da se smatra uspjehom, ne i spektakularnim rezultatom. U skladu s tim, odluka je samo sazrela uoči i tokom Igara.Novinare je poslije meča sa Kanadom odmah zanimalo kakve su moje namjere. Prvo sam rekao da moram da pričam sa ljudima iz Saveza, jer sam sa njima i razgovarao kada sam dolazio. Nisam tada želio da bilo šta saopštavam javno. Nije bilo vrijeme i mjesto da skrećem pažnju na sebe. Iako je tek sada objavljeno, obavijestio sam čelnike Saveza o svojoj odluci odmah poslije Igara u Parizu", kazao je Kolaković.

Bio je u potpunosti posvećen reprezentaciji, zato i nije tražio drugi klub, dok se nije definitivno rastao sa "orlovima".

"Nisam vodio nijedan klub u protekle tri godine. Želio sam isključivo da se koncentrišem na reprezentaciju. Postavljen je cilj da se izbori viza, pogotovu zbog igrača koji do tog trenutka nikada i nisu bili dio Olimpijskih igara.Nedostajaće mi Srbija, iako sam već osjetio sličnu bol kada sam i prvi put otišao. Vrijeme je da neko drugi sa novim idejama i svežom energijom nastavi rad u reprezentaciji", ističe Kolaković.

Uvjeren je da je ostavio dobru i kvalitetnu bazu svom nasljedniku.

"Uveo sam pojedine mlade momke u reprezentaciju. Naravno, dio aktuelnih članova nacionalnog tima već je najavio oproštaj. Međutim, ostala je iza mene dobra baza. Prije svega, mislim na Vuka Todorovića, Aleksandra Nedeljkovića, Veljka i Nemanju Mašulovića, Milorada Kapura, Mirana Kujundžića, Pavla Perića, Dražena Luburića, Vukašina Ristića, Dušana Nikolića... Oni bi i trebalo da čine neku novu okosnicu", kazao je Kolaković.

Poručio je da za novog selektora ne treba brinuti, jer srbija ima plejadu mladih i kvalitetnih stručnjaka.

"Stručni štab je obogatio moj profesionalni život i put. Ne bih želio da nabrajam svakog od njih pojedinačno, jer bi i postojala mogućnost da slučajno nekoga zaboravim. Doduše, prepoznaće se oni na koje i mislim. Ne pričam samo o trenerima, već i o fizioterapeutima, ljekarima, statističarima, skautima... Ipak, moram da napomenem mlade i perspektivne stručnjake koji su proteklih sezona bili uz mene. Počevši od Dragana Kobiljskog, Bojana Janića, preko Ivice Jevtića, pa sve do Nevena Majstorovića i Alekse Brđovića. Prirodan korak bi i bio da neko od njih u budućnosti dobije priliku da bude selektor", kazao je Kolaković i dodao:

"Iako je motivacija uvek velika kada pričam o reprezentaciji, treba imati i mjeru. Pripadam srpskoj odbojci, ali vrijeme je da neko drugi bude na mom mjestu", zaključio je Kolaković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније