Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

13. 09. 2024. 08:50 >> 08:52
Čitaj mi:

privukla ga ponuda van evrope

Depaj o prelasku u Korintijans: Ovdje je fudbalska Meka

Holandski reprezentativac Memfis Depaj nedavno je potpisao za brazilski Korintijans ujedno mu je to i prvi angažman van Evrope.

Zašto je baš izabrao Brazil uprkos brojnim ponudama iz Evrope, Depaj je rekao:

"Prešao sam svijet da bih igrao fudbal u zemlji gdje baš i ne znamo mnogo o samom takmičenju. Za mene je ipak to bila jednostavno: odrastao sam u Holandiji, znao sam sve o evropskom fudbalu i nivou takmičenja, igrao sam za brojne klubove tamo. Imam 30 godina i rekoh sebi "šta je potrebno da uradim da bih bio srećan", i eto mene ovdje iz nekog razloga. Vjerujem da sve u životu ima svoj smisao", poručio je Depaj.

Ono što ga je privuklo u Bazil, osim novca naravno (11,5 miliona eura za dvije sezone) je igranje u zemlji koja daje svijetu najveći broj fudbalera.

"Mislim da moramo da odamo priznanje zemlji iz koje dolazi autentičan fudbal. Mnoge svjetske zvijezde dolaze iz Brazila, poznajemo svi mnogo velikana fudbala iz Brazila. Ovdje je fudbalska Meka, ta divna igra dolazi odavde. Djeca u Evropi se ugledaju na mnoge igrače koji dolaze odave, ne samo zbog toga kako igraju fudbal, već i zbog načina života. Razlog zbog kojeg sam ovdje došao je veći od fudbala", rekao je Depaj.

Depaj preko oca vuče korene iz Gane, pa je pronašao povezanost sa brazilskim narodom.

"Brazilska kultura je svima dobro poznata, vrlo je slična afričkoj kulturi. Moj otac je iz Gane i vidim sličnost. Čim sam kročio na stadion, takav prijem nikada nisam osjetio u životu, to je nešto potpuno drugačije. Tek sam tridesetak sati ovdje a sve se tako brzo dešava i želim sve da vidim, da čujem i da osjetim. To me vuče napred, želim da ostavim srce ovdje", rekao je holandki reprezentativac.

Depaj je nakon PSV-a, branio i boje Liona, Barselone, Mančester junajteda i Atletiko Madrida.

Za „lale“ je odigrao 98 utakmica i postigao 46 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније