Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

10. 10. 2024. 09:52 >> 10:05
Čitaj mi:

liga nacija

Italija domaćin Belgiji u derbiju grupe, meč Francuska - Izrael sudi naš Nikola Dabanović

Takmičenje u Ligi nacija nastavlja se danas utakmicama u A, B, C i D diviziji.

Derbi meč prvog takmičarskog dana oktobarskog izdanja Lige nacija igra se na stadinu "Olimpiko" u Rimu, gdje će fudbaleri Italije dočekati reprezentaciju Belgije.

"Nama je svaka utakmica važna i zato u svaku ulazimo sa istom željom da pobijedimo. Belgija je vrhunska ekipa, ne bih previše trošio reči o njoj i znamo koliko će teško biti ostvariti trijumf. Međutim, igramo na našem terenu, vjerujem da imamo veoma dobar tim i nema razloga da ne imamo najveće moguće ambicije", poručio je pred početak ovog susreta selektor Italije, Lućano Spaleti.

Ove reprezentacije su u Grupi 2 A divizije Lige nacija i nakon dvije odigrane utakmice u boljoj situaciji je Italija koja nakon pobjeda nad Francuskom i Izraelom ima maksimalnih šest bodova koji je drže na prvom mjestu, dok su Belgijanci posle trijumfa nad Izraelom (3:1) poraženi od Francuske (0:2) i treći su na tabeli.

Italijani i Belgijanci su se posljednji put sastali u oktobru 2021. godine, takođe u Ligi nacija. Tada je Italija slavila sa 2:1, što joj je bio peti trijumf na posljednjih šest susreta sa Crvenim đavolima.

Francuska će u promijenjenom sastavu u Budimpešti protiv autsajdera Izraela u trećem kolu A divizije Lige nacija.

Selektor Francuske Didije Dešam pravi novi tim. Veterani Karim Benzema, Igo Loris, Olivije Žiru su se oprostili od nacionalnog dresa, Rafael Varan je završio karijeru, a zbogom nacionalnom timu rekao je i napadač Atletiko Madrida Antoan Grizman.

Na spisku nema ni Kilijana Mbapea, prve zvijezde tima zbog povrede koju je zaradio za vikend u meču protiv Viljareala u Primeri.

Ni Izraelci neće biti kompletni u glavnom gradu Mađarske. Fale povrijeđeni Dor Turgeman i Eli Dasa, dok nema ni Menora Solomona, fudbalera Totenhema na pozajmici u Lidsu.

Ove selekcije su posljednji put igrale prije skoro dvije decenije. Oba puta je bilo neriješeno – 1:1 i 0:0.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA – 3. KOLO

20.45 Izrael - Francuska 

20.45 Italija - Belgija 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније