Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

04. 10. 2024. 19:09 >> 19:37

regionalna liga

Prva pobjeda u sezoni: Primorac bolji od Primorja

Vaterpolisti Primorca došli su do prve pobjede u Regionalnoj ligi - trijumf protiv Primorja iz Rijeke 12:11 na bazenu "Dragan Trifunović” u Budvi.

Odlično su Kotorani otvorili duel, već na startu su imali 3:0. Vezali su gosti potom dva gola i prišli na 3:2 što je bio i rezultat nakon prve čevrtine.

Nakon toga nastavila se borba praktično gol za gol sve do početka treće dionice kada je Primorac opet došao do maksimalnih plus tri(8:5).

Drugi period dobili su izabranici Vjekoslava Paskovića 4:3, dok je u trećoj četvrtini bilo 2:2 pa se u posljednjih osam minuta ušlo sa rezultatom 9:7 za Primorac.

Odlučujuća četvrtina donijela je zanimljiv vaterpolo, postignuto je sedam golova u ovom periodu, gosti su uspjeli da priđu i na gol zaostatka (11:10) na 3.35 do kraja susreta. Do kraja je ipak naš predstavnik uspio da sačuva prednost i dođe do prvog trijumfa u novoj sezoni.

"Zadovoljan sam što smo istrajali do kraja, pored tih loših momenata i padova koje smo imali tokom utakmice. Došli smo do te prve pobjede, što je veoma važno za ovaj sastav i grupu" kazao je trener Primorca Vjekoslav Pasković i dodao:

"Odbrana je fenomenalno funkcionisala pogotovo u tim situacijama sa igračem manje, sa istim brojem igrača u bazenu smo imali problem, oni su se konstantno vraćali u utakmicu i učinili je neizvjesnom na kraju".

Najefikasniji kod Primorca Dušan Matković sa tri gola, po dva su postigli Ćetković, Brguljan, Šušiašvili i Mršić.

"Značajna tri boda za nas, Primorje nije lak zalogaj za nijendu ekipu u ovoj ligi, to su pokazali u prvom kolu kada su pobijedili favorita, Radnički u Kragujevcu. Vrlo važna pobjeda za nas i dobra provjera pred duel sa Olimpijakosom u Ligi šampiona" istakao je igrač Primorca Savo Ćetković.

Kotorski sastav je na otvaranju sezone poražen od Novog Beograda.

Drugi crnogorski predstavnik, Jadran, sjutra će gostovati ekipi Šapca od 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније