Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

23. 09. 2024. 18:53 >> 18:53

protest

Gornjogoričani blokirali saobraćaj: Traže usporivače brzine i pješački prelaz

Stanovnici Gornje Gorice blokirali su ponovo saobraćaj na raskrsnici Ličke i Kosmajske ulice tražeći od nadležnih da im obezbijede "ležeće policajce" i iscrtaju pješački prelaz preko bulevara

Kroz performans u kojem su iscrtali "zebru" preko bulevara željeli su da pošalju poruku da je prelazak preko ove saobraćajnice nebezbjedan.

– Iscrtavanje pješačkog prelaza je znak da nas je strpljenje izdalo. Poslije toliko molbi i zahtjeva nadležnima niko nam se nije obratio. Pored je saobraćajni znak da je tu pješački prelaz koji se ne vidi. Bukvalno smo pretrčavali ulicu, ali to ne mogu raditi starije osobe i djeca. To je veliki problem jer je frekvencija saobraćaja ogromna. Malim performansom smo htjeli da ukažemo na nerad institucija koje treba da vode računa o ovim stvarima. Na ovom mjestu godinama je postojao prelaz jer se tu ukršta pet ulica. Međutim, već dvije, tri godine ga nema. U naselju su se iscrtale bijele trake, ali je neko zaboravio da iscrta zebru - rekao je Danko Korać, mještanin.
On je istakao da osim pješačkog prelaza neophodno je postaviti i usporivače brzine, piše Dan.

– Očekujemo da dobijemo usporivače brzine koji će biti propraćeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Mi imamo ucrtan kružni tok koji ne znamo zbog čega se ne radi - ističe Korać.

Žarko Velimirović, mještanin Kosmajske ulice, kaže da su im prijeko potrebni "ležeći policajci" i pješački prelaz.

– Ovdje niko neće da se zaustavi i rizično je preći ulicu. Kako se pješački prelaz ne vidi vozači ne usporavaju. Bulevar nije završen zbog imovinskih sporova i znamo da to neće skoro, ali se barem može iscrtati pješački prelaz i postaviti usporivači brzine. Vozi se preko 100 kilometara na sat. Non stop se tu prelazi ulica jer sa druge strane nam je vrtić, kontejneri... Nadležni bi sami trebali da dođu ovdje i uvjere se da je ovo potreba nekoliko hiljada ljudi, a pri tome nije skupo - rekao je Velimirović.Velimirović ističe da su tražili izgradnju kružnog toka, ali da im je sada prioritet iscrtavanje "zebre".

– Vjerovatno da bi za kružni tok to bilo komplikovano, ali nije neka velika investicija da se iscrta pješački prelaz i postave "ležeći policajci". Ovo ne znači da odustajemo od gradnje kružnog toka, ali ovo je sada hitno da se uradi - ističe Velimirović.

Anka Jovetić navodi da već tri godine imaju nebezbjednu ulicu.

– Nećemo odustati od protesta. Mi smo dobili projekat. Trebala je Vlada davno da ga usvoji i da ide na lokalnu samoupravu - kazala je Jovetić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније