Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M.

23. 09. 2024. 19:27 >> 19:27
18

predsjednik srbije

Vučić najavio odlikovanja za predstavnike država koji su glasali protiv Rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u Njujorku da će odlikovati predstavnike država "koje su bile na strani Beograda" tokom majskog usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Vidim da su neki poludjeli jer odlikujemo ljude koji su štitili međunarodno pravo i Srbiju. To je naša stvar i naš unutrašnji akt," kazao je Vučić 23. septembra novinarima u Njujorku, uoči 79. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Pojedini beogradski mediji ranije su prenijeli informaciju da će Vučić odlikovati ambasadora Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Vasilija Nebenzju.

"Tu su naravno i Rusi i Kinezi, i Nikaragva, Meksiko, Brazil, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kongo, u zavisnosti od nivoa podrške," dodao je Vučić.

Generalna skupština UN-a usvojila je u maju Rezoluciju kojom je 11. juli proglašen Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније