Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

18. 09. 2024. 20:43 >> 21:37
1
Čitaj mi:

Milatović

"Sjednica Savjeta biće u doglednom roku, kada je ja zakažem"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da će Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biti održana u doglednom roku.

On je to kazao gostujući na televiziji Nova M i dodao da će to biti kada je on kada je on zakaže.

"Neću dozvoliti da se Vlada prema Savjetu za odbranu i bezbjednost ponaša onako kako se ponaša prema Skupštini, dok sam ja predsjednik Crne Gore i predsjedavajući Savjetom", rekao je Milatović.

Dodao je da dok je predsjednik neće dozvoliti da se politika ponovo uvuče u vojne redove.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić zatražio je da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže za petak u 14.30 časova.

Ministar odbrane Dragan Krapović ranije danas uputio je predsjedniku države i predsjedavajućem Savjeta Jakovu Milatoviću dopis za hitno sazivanje sjednice vrhovne komande.

Krapović je kazao da sjednicu treba zakazati radi razrješenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića, kako bi se time omogućilo imenovanje novog.

Milatović: Amfilohiјe zaslužuje spomenik

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je večeras da nekadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohiјe zaslužuje spomenik.

"Smatram da je mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije važna ličnost naše skorije istorije. To je čovjek koji ima moje poštovanje. Smatram svakako da kao takav zaslužuje spomenik ali ne bih ulazio u detalje koji se tiču tehničkih stvari. Mislim da je apsolutno prirodno da taj spomenik bude kao i svaki drugi u Crnoj Gori, napravljen u skladu sa zakonom. Ja sam siguran da će se nadležni organi postarati da to tako i bude ali mislim da brojni građani dijele moje mišljenje", rekao je Milatović u emisiji "Iz(Nova)" na televiziji Nova M.

Ministarstvo kulture i medija (MKM) obratiće se Vladi Crne Gore sa predlogom za davanje saglasnosti Opštini Berane za postavljanje spomen-obilježja nekadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiјu.
Prethodno je odbijen zahtјev za podizanje spomenika Amfilohiju koji je Ministarstvu uputila Opština Berane.

Tim povodom reagovala je Eparhija budimljansko-nikšićka Srpske pravoslavne crkve (SPC), ističući da je "Rјešenje broj 13-082/24-276/6 koјim se odbiјa Zahtјev i Dopuna prethodne saglasnosti Vlade nezakonito, јer ne sadrži dovoljne razloge, a dati razlozi su proizvoljni i kontradiktorni, nažalost, јednim diјelom i maliciozni".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније