Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 09. 2024. 19:02 >> 19:03
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ-HAJLAND

SAD podržavaju evropski put Crne Gore i dalje reforme

SAD podržavaju evropski put Crne Gore i dalje reforme na putu ka punopravnom članstvu, a pozdravljena je puna usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, zakčljučeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića i direktorice Kancelarije za Zapadni Balkan u Birou za Evropu i Evroaziju Stejt dipartmenta Kolin Hajland.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa direktoricom Kancelarije za Zapadni Balkan u Birou za Evropu i Evroaziju Stejt dipartmenta Kolin Hajland.

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države njeguju prijateljske, partnerske i savezničke odnose i fokusirane su na dalje snaženje političkog i ekonomskog dijaloga, ocijenjeno je na sastanku.

Istaknuto je da SAD podržavaju evropski put Crne Gore i dalje reforme na putu ka punopravnom članstvu, a pozdravljena je puna usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

U razgovoru je bilo riječi i o aktivnostima na planu daljeg razvoja ekonomskog dijaloga i obostranoj spremnosti da saradnja u ovoj oblasti dobije novu dinamiku.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, sagovornici su razmijenili mišljenja i o planiranim aktivnostima Crne Gore na multilateralnom planu tokom predstojeće Generalne debate, u okviru zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније