Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

19. 09. 2024. 16:55 >> 16:56
Čitaj mi:

VLADA

Upozorenje za SO Berane zbog neodržavanja sjednica

Vlada danas je poslala upozorenje Skupštini opštine (SO) Berane zbog neodržavanja sjednica i nefunkcionalnosti organa i službi. Ta odluka je donijeta na elektronskoj sjednici Vlade.

Kako saznaje Portal RTCG, ta tačka ranije danas nije prošla jer sjednici Vlade nije prisustvovao ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj nije bio na sjednici jer su ministri iz Bošnjačke stranke i albanskih partija napustili sjednicu Vlade zbog odluke izvršne vlasti da da saglasnost na podizanje spomenika mitropolitu Amfilohiju.

Praksa u Vladi je, kako nam je objašnjeno, da se ne raspravlja o tačkama ako resorni ministar nije na sjednici. 

Sjednica Skupštine opštine Berane na kojoj će se glasati o skraćenju madata Skupštini zakazana je za petak. 

Politička kriza u Beranama počela je prije pola godine nakon što vladajuća većina nije uspjela da postigne dogovor o sprovođenju sporazuma kojim je definisano da funkciju predsjednika opštine Berane prve dvije godine obavlja Vuko Todorović iz Nove srpske demokratije, a preostale dvije Damjan Ćulafić, funkcioner Demokratske Crne Gore. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније