Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

19. 09. 2024. 19:06 >> 19:03
Čitaj mi:

jakšić stojanović - satler

Zajedničkim naporima do reforme obrazovanja u Crnoj Gori

Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Johan Satler i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović na današnjem sastanku usaglasili su se da se zajedničkim naporima može uraditi puno kada je u pitanju reforma obrazovanja u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, tema sastanka bila je unapređenje saradnje na polju obrazovanja sa ciljem usklađenosti sa evropskim obrazovnim prostorom.

Jakšić-Stojanović predstavila je dosadašnje rezultate resora kojim rukovodi, govorila je o predstojećim planovima koji se odnose na sveobuhvatnu reformu obrazovnog sistema čiji je cilj unapređenje njegovog funkcionisanja na svim nivoima, kako u dijelu programa, udžbenika, tako i u smislu jačanja vještina i kompetencija nastavnog osoblja, učenika i studenata. Pored toga, istakla je i aktivnosti koji se odnose na sprovedene i aktuelne infrastrukturne projekte u oblasti obrazovanja u Crnoj Gori.

Na kraju, iz MPNI ističu da je naglašena važnost ovakvih sastanaka kao ključnog koraka ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblastima koje su od strateškog značaja za razvoj obrazovanja u Crnoj Gori uz podršku partnerstva EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније