Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 09. 2024. 13:53 >> 14:17
1
Čitaj mi:

PREZENTACIJA U ZGRADI JAVNOG SERVISA

RTCG pravi novi korak naprijed: Uskoro dostupan crnogorski "Netfliks"

Radio i Televizija Crne Gore predstavila je danas testnu verziju OTT platforme (MNE play) lokalnim javnim emiterima.

OTT je nova platforma Javnog servisa pomoću koje će gledaocima svi sadržaji naših kanala biti dostupni u svakom trenutku, na svakom elektronskom uređaju, uz mogućnost prelistavanja arhive, vraćanja programa i slušanja radijskih kanala. Najavljeno je da će biti dostupna već krajem novembra. 

Platformi će se moći pristupiti i preko aplikacije, a osim strimova RTCG kanala na platformi će biti dostupne serije i filmovi rađeni u produkciji RTCG.

Aplikacija će biti besplatna a potrebno je da se gledaoci samo kratko registruju. 

Gledaoci će platformi moći pristupiti na bilo kojem uređaju, bilo gdje u svijetu, a za njeno korišćenje potreban je samo internet.

Korisnici će putem aplikacije moći da pristupe linearnom sadržaju, poput Netflixa i Amazon Prime. Takođe, moći će da pauziraju video-sadržaj i da pogledaju propušteno. 

Kako je poručeno danas na prezentaciji, koja je organizovana u Multimedijalnoj sali u zgradi Javnog servisa u Podgorici, OTT platforma donosi novi doživljaj uz savremeni dizajn i unaprijeđeno korisničko iskustvo i svakodnevnom praćenju televizijskog i radio programa Javnog servisa RTCG, a i lokalnih emitera. 

Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić kazao je da su MNE play odlučili da naprave u trenutku kad onlajn platforme doživljavaju svoju ekspanziju.

"Ovo je naša crnogorska verzija Netfliksa i u pitanju je ogromna investicija. A kao Javni servis odlučili smo da gledaocima ponudimo sadržaj i sa lokalnim emiterima", kazao je on. 

Raonić je kolegama iz crnogorskih gradova poručio da je RTCG otvoren za sve sugestije.

"Očekujemo da imate tim koji će biti operativan i da će komunicirati svakodnevno sa nama. Mislim da smo napravili jedan dobar i pametan pristup. Dobrodošli ste za sve predloge", rekao je on. 

Raonić je naglasio da će takođe ponuditi komercijalnim televizijama na albanskom jeziku da se uključe, upravo zbog osjetljivosti manjinskih naroda.

"Dvije televizije će imati priliku da prikažu svoj sadržaj na albanskom jeziku", kazao je on, 

Kako je kazala urednica OTT platforme Rada Brajović, kolege iz regiona već imaju praksu sa onlajn platformama, tako da se od novembra i u Crnoj Gori televizija više ne mora gledati na TV ekranima - dovoljan je samo internet. 

"Biće to jedan paket koji će pružiti gledaocima i slušaocima bogat sadržaj. Intenzivno radimo na pripremi sadržaja i radimo na selekciji arhiva. Dogovaraćemo se šta treba iz lokalnih televizija istaći", poručila je ona. 

Brajović je lokalnim emiterima poručila da lokalne televizije mogu na platformi postavljati i emisije iz arhive. 

"Dogovaraćemo se šta treba iz lokalnih televizija istaći i šta treba dodatno promovisati. Kolege iz tehnike intenzivno rade na platformi, a lokalnim televizijama sugerišem da bi bilo dobro da se postavljaju i emisije iz arhive, osim standardnog televizijskog programa i emisija", navela je ona. 

Inženjer OTT platforme Igor Miljanić kazao je da su na testnoj verziji platforme već dodata četiri kanala RTCG.

"Tu je i radijski program, a biće i opcija snimanja programa. Postojaće mogućnost da se program vrati sedam dana unazad", pojasnio je on. 

Planirano je da za Dan Radija i Televizije Crne Gore, koji se obilježava 27. novembra, gledaoce dočeka cjelokupni program na platformi.

Lokalnim emiterima je sugerisano da do 1. novembra naprave selekciju emisija za koje bi željeli da se pojave na platformi. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније