Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 10. 2024. 13:53 >> 13:53
2
Čitaj mi:

BORIS BOGDANOVIĆ

"Vlada pokazala odlučnost da Crnu Goru postavi na evropski put"

Predsjednica Evropske komisije (EK) jasno je izrazila podršku Crnoj Gori i pozitivno ocijenila napredak koji je postignut, šaljući snažnu poruku svima koji su bez osnova pokušavali da predstave Vladu kao antievropsku i udaljenu od puta evropskih integracija, saopštio je predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Kako je kazao, njena izjava razotkriva stvarnu posvećenost Crne Gore evropskoj budućnosti i osporava glasove onih "koji bi nas radije vidjeli zamrznute u prošlosti, po krojevima njihovih retrogradnih, nacionalističkih i ja, pa ja šavova".

"Današnja Vlada je pokazala jasnu viziju i odlučnost da Crnu Goru postavi na evropski put kao sljedeću članicu EU. U poslednjih 11 mjeseci postignut je ogroman napredak koji obuhvata reforme u oblasti vladavine prava, jačanja transparentnosti i ekonomske stabilnosti. Više je postignuto u ovom kratkom periodu nego tokom mandata više prethodnih vlada, čime se dokazuje nepokolebljiva evropska orijentacija i istinska posvećenost prosperitetu građana", istakao je Bogdanović. 

Naglašava da oni koji su stalno napadali reforme i optuživali Vladu za anti-evropski kurs "teško mogu da ospore rezultate koji su juče priznati od strane Evropske komisije".

"Ove reforme, koje su usklađene sa evropskim standardima, potvrđuju našu posvećenost integracijama i saradnji s EU institucijama, dok borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jača povjerenje naših građana i međunarodnih partnera. Zato su svi oni koji opanjkavaju našu zemlju pred EU i drugim zemljama dobili evropski šamar u lice iz kog se jasno da zaključiti da oni koji pokušavaju ovoj Vladi pripisati antievropski karakter ne žele Crnu Goru u EU i sve rade da je na tom putu uspore", rekao je Boganović. 

Za sve koji bi ih, kako tvrdi, zadržali u prošlosti, poručuje.

"Crna Gora gleda naprijed. Naša ambicija za evropske integracije je jasna i uporna. Jučerašnja pohvala nije samo priznanje za prošli rad – to je potvrda da se Crna Gora kreće naprijed, i to tempom koji EU vidi i cijeni. Ovaj napredak svima nama daje podsticaj da istrajemo i nastavimo putem koji će Crnu Goru učiniti evropskom zemljom kakvu svi priželjkujemo", zaključio je Bogdanović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније