Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 10. 2024. 15:48 >> 15:48
3
Čitaj mi:

bošnjačka stranka u baru

"Najoštrije osuđujemo neistine da BS narušava međunacionalne odnose"

Iz opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Baru saopštili su da najoštrije osuđuju "sramnu, besprizornu i opasnu neistinu i spin" da Bošnjačka stranka narušava međunacionalne odnose u tom gradu.

Kako su istakli, njihov put i doprinos izgradnji prozapadne i multietnničke Crne Gore je dobro poznat i neće, dodaju, pravdati nikome.

"Međunacionalne odnose, naprotiv, narušavaju oni koji naše skretanje pažnje na činjenicu da se lokalna uprava drži zatvorenom za brojčano manjinske narode, a da se oni koriste samo kao rezervoar glasova, nazivaju rušenjem međunacioanlnih odnosa i koji takvim kadriranjem šalju poruku manje brojnim narodima da nisu dovoljno dobri, stručni, kompetentni i znaveni da obavljaju najvažnije javne funkcije i donose odluke. Razumijemo nervozu koju unosi saznanje da smo na državnom nivou u zadnjih deceniju i po razbili ovakav model diskriminacije i što je više nego očigledno da ćemo to uraditi i u Baru, već na narednim izborima", kazali su iz OO Bošnjačke stranke u Baru.

Oni, kako navode, umjesto manipulacija, floskula i prepadanja navode fakte.

"Ovo je spisak, dostupan na sajtu Opštine Bar, izabranih ili postavljenih funkcionera koji donose odluke. Koliko je tu Bošnjaka i drugih predstavnika manje brojnih naroda, kao i pripadnika islamske vjere, koji su u Baru trećina stanovništva procijenite sami. Vjerujemo da nije nužno da najviši opštinski funkcioneri dostavljaju popisnice, kako je bilo prijedloga za državnu vlast, da bismo vidjeli više nego očigledni disbalans popisnih rezultata po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti i zastupljenosti u lokalnoj upravi", dodaju u saopštenju.

Naglašavaju da je tu predsjednik Opštine Dušan Raičević, predsjednik SO Branislav Nenezić, te sekretari sekretarijata: Finansije: Ivana Backović – Kultura: Srđan Lekić -Sport i mladi: Goran Simić -Lokalna samouprava: Svetlana Gažević -Imovina i investicije: Stefan Šušter -Urbanizam i prostorno planiranje: Branko Orlandić -Privreda: Marina Trceta -Komunalni poslovi i saobraćaj: Milo Markoč -Lokalni ekonomski razvoj: Sanja Mitrović -Glavni administrator: Anita Subašić Marvučić – Menadžer opštine: Stanislava Tanja Bardić.

"Mislimo da je ovo dovoljno za onoga koji želi istini i činjenicama pogledati u oči. Mogli bi nabrajati i dalje i imena i pojave koji svjedoče o više nego očiglednoj marginalizaciji i pokušajima asimilacije bošnjačkog i drugih manje brojnih naroda, te njihove kulture, tradicije, jezika i drugih posebnosti. Smatramo ovo ozbiljnim pitanjem i spremni smo voditi dijalog i tražiti rješenja ukoliko neko želi", ističu u saopštenju.

Poručuju da ono što je sigurno jeste da neće ćutati, ni u Baru, ni u Podgorici, niti na međunarodnim adresama, jer legitimitet autentičnog predstavnika bošnjačkog naroda ih, kako navode, obavezuje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније