Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P. R. [ Beta ]

28. 10. 2024. 13:29 >> 13:25
1

NATO potvrdio

"S. Koreja poslala trupe da pomognu Rusiji u ukrajinskom ratu"

NATO je potvrdio danas da su sjevernokorejski vojnici poslati u Rusiju da joj pomognu u njenom ratu protiv Ukrajine i da su neki od njih već raspoređeni u ruskoj Kurskoj oblasti, gdje se Rusija bori protiv upada ukrajinskih snaga.

"Mogu da potvrdim da su sjevernokorejski vojnici poslati u Rusiji i da su sjevernokorejske vojne jedinice raspoređene u Kurskoj oblasti", rekao je u kratkoj izjavi novinarima generalni sekretar NATO Mark Rute.

Rute je rekao da ovaj potez predstavlja "znatnu eskalaciju" u sjevernokorejskoj uključenosti u sukob i označava "opasno širenje ruskog rata".

On je ocijenio da to "jačanje vojne saradnje između Rusije i Sjeverne Koreje predstavlja prijetnju", ali da u tome vidi i znak "rastuće uznemirenosti" ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Rute je dao ovu izjavu pošto je visoka delegacija Južne Koreje koja je uključivala vodeće obavještajne i vojne zvaničnike kao i visoke diplomate, održala brifing sa ambasadorima 32 zemlje članice NATO, u sjedištu Alijanse u Briselu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније