Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P. R. [ Beta ]

21. 09. 2024. 21:09 >> 21:09
11
Čitaj mi:

"opštepoznato"

Dodik: OBA planirala atentat na Vučića i mene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Dervišima kod Banjaluke da je "opštepoznato" da je Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) Bosne i Hercegovine (BiH) planirala atentat na njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je rekao da je to jedan od razloga zašto je bivši direktor OBA Osman Mehmedagić Osmica bio u zatvoru.

"Bila je potpuno razrađena šema u kojoj su prvo razvili mrežu praćenja u Srbiji predsjednika Vučića i njegovih aktivnosti. Vršili su medijsku pripremu svega toga iz Federacije BiH prema Vučiću i meni", kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sada ima i "dokaza organizacionog karaktera" da su se spremale grupe za egzekucije.

Naveo je da su mu takve aktivnosti bivšeg direktora OBA bile i ranije poznate, te da je Mehmedagić spriječen u namjerama.

"Ako iko ima obavještajnu službu u regionu onda ima Srbija. Oni misle da mogu u Srbiji nešto da urade", zaključio je Dodik, dodavši da je prije nekoliko godina Vučić imao podatke o takvim aktivnostima OBA, koje su "spriječene u samom začetku".

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније