Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

24. 09. 2024. 15:45 >> 15:43
Čitaj mi:

META VISOKI ZVANIČNIK HEZBOLAHA?

Izraelska avijacija ponovo izvela ciljani udar u Bejrutu

Izraelska vojska saopštila je danas da je ponovo izvela ciljani udar u Bejrutu, a postoje nagovještaji da je meta tog napada, trećeg za nedjelju dana, bio visoki zvaničnik libanskog ekstremističkog Hezbolaha.

Vojni komentator Itaj Blumental, dopisnik izraelskog TV kanala 11, postavio je fotografiju na kojoj se vidi navodno ciljana zgrada uz potpis "Bezbjednosni zvaničnik mi kaže da je cilj napada u Bejrutu ubistvo visokog zvaničnika".

Libanski bezbjednosni izvori, na koje se poziva Rojters, rekli su da je meta udara izraelske vojske u bejrutskom predgrađu Dahijeh bio komandant Hezbolaha i dodali da njegova sudbina nija za sada jasna. Nije navedeno ni ime ciljanog komandanta.

U udaru je pogođen najviši sprat stambene zgrade u kvartu Goberi i krov se srušio, što se vidi uz gust dim na video snimcima i slikama.

Izraelska vojska je i u ponedjeljak uveče izvela, kako je rekla, ograničeni ciljani udar iz vazduha na južna predgrađa Bejruta. Cilj napada je bio komandant južnog fronta Ali Karaki.

Hezbolah je kasnije saopštio da je on dobro i da je prebačen na bezbjednu lokaciju.

U ranijim izraelskim udarima iz vazduha u Bejrutu od početka prekograničnih sukoba s Izraelom u oktobru prošle godine ubijena su dva komandanta elitne jedinice Hezbolaha i jedan zvaničnik Hamasa.

Rojters je kasnije javio da je u današnjem udaru poginula najmanje jedna osoba. Na snimcima sa mjesta udara vide se grupe ljudi na ulici pokrivenoj ruševinama i jedno tijelo na krovu automobila.

Bezbjednosni izvori su kasnije rekli da je meta napada bio vođa raketne jedinice Hezbolaha, prenose izraelski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније