Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M. V.

24. 09. 2024. 14:55 >> 16:04
4

reagovanje uredništva

Milatovićev neprimjeren odnos prema novinarki TVCG

Uredništvo Radio i Televizije Crne Gore uputilo je reagovanje zbog neprimjerenog odnosa predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića prema novinarki Javnog medijskog servisa Aleksandri Jovančević.

Reagovanje prenosimo integralno:

Uvaženi gospodine predsjedniče Crne Gore i svih građana,

imajući u vidu Vaš neprimjeren nastup prema novinarki Javnog medijskog servisa, želimo da Vam skrenemo pažnju na nedopustiv način kojim ste se danas obratili našoj koleginici. Odgovor pun omalovažavanja i nipodaštavanja žene i profesionalca ne priliči osobi na Vašoj poziciji, posebno jer je ovo već treći put da na sličan način komunicirate sa našim novinarkama.

Kažete da se borite za slobodu medija, a istovremeno povisujete glas na novinarke koje samo rade svoj posao. Položaj na kojem ste Vam ne daje za pravo da ovako tretirate predstavnike medija, posebno žene, već naprotiv trebalo bi da budete primjer uvažavanja sedme sile, pa i u situacijama kada Vam se ne sviđa ono što Vas pitaju.

Da je pitanje naše koleginice, koje se odnosilo na to jeste li zloupotrijebili državne resurse kada ste u kancelariji Predsjednika Crne Gore snimili predizborni spot, bilo opravdano, potvrđuje i činjenica da ste spot objavili na YouTube stranici izborne liste koju predstavljate na izborima u Podgorici.

U tom smislu Vas podsjećamo na član 36 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji ste snimanjem spota prekršili, a u kojem se između ostalog navodi:

„Zabranjeno je korišćenje prostorija državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave i organa lokalne uprave, javnih ustanova, državnih fondova i privrednih društava čiji je osnivač i/ili većinski ili djelimični vlasnik država ili jedinica lokalne samouprave za pripremu i realizaciju aktivnosti kampanje, ukoliko se isti uslovi ne obezbijede svim učesnicima u izbornom procesu“.

Osim zloupotrebe državnih resursa, vjerujemo da ste ipak svjesni i neprimjerenog odnosa prema novinarima Javnog medijskog servisa. Očekujemo da se zbog današnjeg postupanja izvinite našoj koleginici, u nadi da se ovakve situacije neće ponavljati.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније