Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

24. 09. 2024. 17:39 >> 17:39

sindikat medija

"Legitimno da se političarima ne sviđaju pitanja, ali moraju odgovarati na njih bez omalovažavanja"

Povodom verbalnog napada predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića na novinarku Radio televizije Crne Gore Aleksandu Jovančević, Sindikat medija Crne Gore saopštio je da oštro osuđuje ponašanje predsjednika Crne Gore na današnjoj pres konferenciji njegove liste koja učestvuje na lokalnim izborima u Podgorici.

"Državni zvaničnici i političari izabrani su na te funkcije, između ostalog, i da bi bili odgovorni javnosti odnosno građanima. Legitimno je ako im se ne sviđaju neka pitanja ali moraju odgovarati na njih a ne omalovažavati novinare koji ih postavljaju ili im držati moralne lekcije, što je Milatović danas učinio. Slične pokušaje diskreditacije novinara imali smo i u prošlosti i ovo još jednom pokazuje da naši zvaničnici, nažalost, i dalje ne razumiju šta je sloboda medija", kaže se u saopštenju.

Sindikat medija Crne Gore poziva predsjednika Milatovića ali i sve političare da se uzdrže od ovakvih verbalnih napada na novinare a novinare da rade svoj posao i postavljaju sva pitanja koja misle da treba da budu postavljena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније