Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.M.

24. 09. 2024. 18:07 >> 18:15
2

olivera injac

"Stojim iza Odluke o besplatnom prevozu, platiću kaznu"

„Nakon što budu iscrpljena sva pravna sredstva, u odnosu na postupak koji Agencija za sprečavanje korupcije sprovodi protiv mene kao odgovornog lica, poštovaću odluku i platiti propisanu novčanu kaznu – ako je to cijena pogodnosti koju sam svojim postupanjem, omogućila svim građankama i građanima Podgorice“, kazala je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

Kaže da će kaznu platiti potpuno mirne savjesti.

"Jer smo uvođenjem besplatnog prevoza resurse Glavnog grada ustupili građanima – a ne političkim uhljebima koji su budžet Podgorice decenijama doživljavali kao sopstveni novčanik", navela je ona.

Kako kaže, važno je napomenuti da je tokom 2021. godine utvrđeno da postoji manjak novčanih sredstava prihodovanih po osnovu prodaje elektronskih autobuskih karata zbog čega je bivši gradonačelnik, u namjeri da se zaštiti od propusta prilikom malverzacija, podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, a da do danas nisu utvrđene okolnosti pod kojim je nastala šteta po budžet Glavnog grada.

"Od stupanja na dužnost gradonačelnice Podgorice, građani i njihove potrebe su u fokusu mog djelovanja. Svi benefiti koji su u prethodnom periodu bili namijenjeni samo podobnim pojedincima, usmjereni su na sve građane i uprkos javnim pritiscima sigurna sam u ispravnost donijete odluke“ kazala je Injac.

Dodaje se da je Odluku o besplatnom prevozu gradonečelnica je donijela nakon pribavljenog mišljenja ASK-a, nakon čega je ono revidirano i pokrenut je postupak kojim se utvrđuju sve okolnosti.

Agencija je u saopštenju, koje je danas objavljeno na njihovom sajtu, navela da je utvrđena odgovornost i kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"Kako i navode iz Agencije, Odluka o besplatnom prevozu privukla je njihovu posebnu pažnju, ali i pažnju javnosti pa ne čudi što je do ovakvog zaokreta došlo nakon pritisaka koji su izazvani od strane političkih aktera kojima su predizborna previranja, ispred interesa građana", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније