Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ RTS, Tanjug ]

24. 09. 2024. 18:05 >> 18:05
Čitaj mi:

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Ubistvo Danke Ilić: Tužilaštvo traži doživotnu robiju za osumnjičene

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv D. Dragijevića i S. Jankovića, osumnjičenih za ubistvo trogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud D. Dragijevića i S. Jankovića osudi na kazne doživotnog zatvora, saznaje Tanjug.

Oni su optuženi za krivično djelo teško ubistvo.

Optužnicom je obuhvaćen i R. Dragijević zbog sumnje da je počinio krivična djela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Tužilaštvo je predložilo da sud osumnjičenima produži pritvor.

Tužilaštvo je predložilo da sud S. Jankoviću i D. Dragijeviću produži pritvor, dok se R. Dragijević brani sa slobode.

Kako Tanjug saznaje, tužilaštvo je u optužnici predložilo da sud D. Dragijevića i S. Jankovića osudi na kazne doživotnog zatvora.

Sumnja se da su D. Dragijević i S. Janković 26. marta u Banjskom polju kod Bora najpre automobilom JKP “Vodovod”, gdje su bili zaposleni, udarili dvogodišnju djevojčicu i zatim je stavili u vozilo.

Oni su, kako se sumnja, njeno tijelo bacili na deponiju, odakle su ga kasnije premjestili.

R. Dragijević se sumnjiči da je sinu pomogao da premesti tijelo djevojčice. Rođeni brat D. Dragijevića, D. Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u martu ispred porodičnog imanja gde je bila sa majkom i bratom. Prvi put tada je aktiviran sistem "Pronađi me".

Deset dana se tragalo za djevojčicom nakon čeka su uhapšeni S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili djevojčicu.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, navedeno je tada iz policije, ali tokom istrage oni su negirali izvršenje zločina.

Tijelo djevojčice još nije pronađeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније