Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

24. 09. 2024. 17:50 >> 17:50
2
Čitaj mi:

mup

Počinje testiranje stacionarnih radarskih sistema u Crnoj Gori

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) kontinuirano unapređuje kapacitete u svim segmentima, a naročito u oblasti digitalizacije, sa ciljem poboljšanja opšte bezbjednosti, saopšteno je iz tog resora. Kako su poručili, ulažu napore u pravcu unapređenja bezbjednosti saobraćaja, strateški planirajući efikasno upravljanje saobraćajem na teritoriji Crne Gore.

"U cilju testiranja najsavremenijih tehnologija za detekciju brzine i prekršaja u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova je instaliralo radarski uređaj Ekin Spotter G2 na raskrsnici ulica Jovana Tomaševića i 13.Jula, u Podgorici. Sistem je ustupila kompanija MMSCODE d.o.o iz Banja Luke, čime je MUP-u omogućeno da izvrši sveobuhvatnu procjenu tehničke funkcionalnosti i mogućnosti sistema u realnim uslovima", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovaj testni period, dodaju, pruža priliku za sagledavanje svih prednosti koje sistem može donijeti u pogledu poboljšanja javne sigurnosti, efikasnosti u sprovođenju zakona i upravljanju i kontroli saobraćaja, te zaštiti lica i imovine i unapređenju bezbjednosti građana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније