Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 10. 2024. 16:16 >> 16:17
Čitaj mi:

poruka hrišćanskim crkvama

Hana: Zaustavite rat u cilju dostizanja pravde

Pokrenite se odmah da zaustavite ovaj rat u cilju dostizanja pravde u zemlji gdje je pravda toliko dugo odsutna, poručio je biskup Atalah Hana svim hrišćanskim crkvama svijeta.

On je poručio da su intenziviranje agresije i zaoštravanje rata na meti čitavog njegovog naroda, kao i svoje braće u Libanu.

"Ovaj rat ne štedi nikoga, ali želimo da posebno rasvijetlimo opasnosti s kojima se suočava hrišćanstvo u našoj svetoj zemlji, kao i to da u posljednje vrijeme primjećujemo porast fenomena iseljavanja hrišćana, posebno iz vitlejemske regije, kako zbog rata i zatvaranja tako i zbog nedostatka sigurnosti. Pogotovo zato što većina stanovnika Vitlejema zavisi od turizma, koji je trenutno zaustavljen zbog tekuće agresije", kazao je Hana.

Ističe da je čišćenje Palestine od hrišćana izraelski cilj "par excellence", te dodaje da se mora raditi svim raspoloživim sredstvima kako bi očuvali preostale hrišćane i drevno i autentično hrišćansko prisustvo u tom blagoslovljenom dijelu svijeta.

"Prolazimo kroz veoma tešku situaciju, ali ćemo ostati optimisti i nećemo se prepustiti kulturi frustracije i očaja, nadajući se da će budućnost biti bolja. Budućnost stvaraju ljudi, a Palestinci je svojim jedinstvom, mudrošću, trezvenošću i istinskim patriotizmom mogu stvoriti za sebe i svoju djecu", zaključio je biskup.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније