Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B.

22. 10. 2024. 15:23 >> 15:30
Čitaj mi:

KORDIĆ – Almazrouei

Povećati broj direktnih letova ka UAE

Ministarka turizma Simonida Kordić sastala se sa otpravnikom poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Jusefom Almazroueijem, a na sastanku je konstatovano da je neophodno povećati broj direktnih letova tokom čitave godine između dvije države.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma tom prilikom konstatovano je da je u prethodnom periodu ostvarena uspješna bilateralna saradnja, ali i da postoji veliki prostor za poboljšanje u oblasti turizma, za šta je važna dobra avio povezanost.

Tokom sastanka razmatrane su investicione mogućnosti i ključne oblasti za saradnju između Crne Gore i UAE, s ciljem daljeg unapređenja ekonomske razmjene i privlačenja stranih investicija u crnogorsku privredu.

„Želimo da razvijamo turizam na održiv način. To, između ostalog, znači da je naš cilj da ne izgubimo autentičnost crnogorskog proizvoda, koju vidimo i kao komparativnu prednost, a da istovremeno modernizujemo našu ponudu i prilagodimo je potrebama savremenog turiste“, poručila je Kordić.

Konstatovano je i da je neophodno povećati broj direktnih letova tokom čitave godine, ali i realizovati brojne mogućnosti za saradnju i projekte, kao i obostranu promociju turističke destinacije.

“Imate divnu zemlju, bogatu prirodu, i mnogo potencijala. Biće nam drago da budemo partneri u daljem razvoju i napretku Crne Gore”, kazao je Almazrouei.

Kako se navodi, obostrano je izražena spremnost za nastavak partenerstva u budućnosti, koja će značiti i eventualno potpisivanje Memoranduma o saradnji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније