Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

08. 10. 2024. 11:17 >> 11:17
Čitaj mi:

FILMOFILI NAPRAVILI LISTU

Šest najdosadnijih filmova svih vremena 

Ljubitelji filmova započeli su prije dvije nedjelje diskusiju o filmovima koji su ih ostavili potpuno ravnodušnim.

 

 

Diskusija je počela kada je korisnik upitao: „Koji je najdosadniji film koji ste ikada gledali?“

Korisnik je tada objasnio da ga ne zanimaju filmovi koji se smatraju „lošim“ jer loši filmovi mogu da budu zabavni, ali traži filmove koji su toliko nezanimljivi da je upitno zašto uopšte postoje.

Njegova objava odmah je privukla pažnju više od hiljadu filmofila, koji su u komentarima naveli filmove koji ih nisu impresionirali.

Fantastične zveri: Dambldorove tajne (2022)


Treći dio serije Fantastične zvijeri, u režiji Dejvida Jejtsa, dobio je najviše glasova korisnika Reddita. Film prati Albusa Dambldora i njegovog pomoćnika Njuta Skamandera u njihovoj borbi protiv mračnog čarobnjaka Gelerta Grindelvalda.

Film je podijelio kritičare, a smatra se i najuspješnijim u franšizi Fantastične zvijeri J.K. Rouling, zaradivši oko 407 miliona dolara uz budžet od oko 200 miliona dolara, prenosi Index.hr.

„Ovaj film je tako dosadan. Nisam ga čak ni odgledao do kraja“, napisao je jedan gledalac na Redditu.

Amsterdam (2022)


Istorijski triler reditelja Dejvida O. Rasela takođe je naišao na kritike filmskih gledalaca. Jedan korisnik Reddita je napisao: „Amsterdam. Kao što je moj prijatelj opisao nakon što smo ga gledali: ‘Taj film je nevjerovatno beznačajan’.“

Radnja filma smještena je u tridesete godine prošlog vijeka i prati tri prijatelja koji se nađu u centru jedne od najšokantnijih zavjera u američkoj istoriji.

Uprkos impresivnoj glumačkoj ekipi koju čine Margot Robi, Kristijan Bejl i Džon Dejvid Vašington i zanimljivoj premisi, film je bio razočaranje, kako za kritičare, tako i za prosječnu publiku.

Pored toga, bio je to i veliki finansijski promašaj jer je studio 20th Century izgubio više od 100 miliona dolara na njemu.

Australija (Australija, 2000)


Ova epska drama Baza Lurmana smještena je u Australiju tokom Drugog svjetskog rata. Priča o engleskoj aristokratkinji (Nikol Kidman) i australijskom stočaru (Hju Džekman), koji se bore za opstanak i ljubav, poznata je po raskošnom vizuelnom prikazu, ali i po jednodimenzionalnim likovima i pretjerano razvučenom zapletu.

„Postoji film koji se zove Australija, i mislim da u njemu glume Nikol Kidman i Hju Džekman. Izašao je 2008. godine, a jedan moj prijatelj nas je natjerao da ga pogledamo jedne subote popodne dok smo još učili“, prisjeća se on .

Takođe je dodao da sam se osjećao kao da gledam dva različita filma i dvije radnje spojene u jedan dugačak film, pri čemu su obje radnje nevjerovatno dosadne.

„Mislim da smo svi zaspali u jednom trenutku tokom projekcije“, prokomentarisao je on.

Napoleon (2023)


Istorijski ep Ridlija Skota, koji prikazuje uspon i pad Napoleona Bonaparte i istražuje njegov privatni život, bio je jedan od najvećih promašaja 2023.

Iako je film vizuelno impresivan, mnogi gledaoci su smatrali da se radnja odvija presporo i nije im se dopalo što nije vjerno oslikao istorijske događaje.

„Pokušao sam da ubijedim tatu i tetku da odu da gledaju Godzilu minus jedan (jedan od najboljih filmova 2023.), ali su oni insistirali na Napoleonu“, napisao je razočarani gledalac na Redditu.

On dodaje da su gledali jedan od najgorih filmova. Dosadan, nedosljedan i zamoran film sa zapletom koji je teško pratiti.

Matriks: Vaskrsenja (The Matrix Resurrections, 2021)


Najnoviji dio Matriksa, The Matrix: Resurrection, jedini je film u naučno-fantastičnoj franšizi koju je režirala Lana Vachovski.

Radnja filma se odvija 60 godina nakon završetka trećeg filma i prati Nea koji radi kao programer video igrica. Nakon što ga je nova grupa pobunjenika oslobodila iz Matriksa, Neo mora da se bori protiv novog neprijatelja koji je zatvorio Triniti.

„Novi nastavak Matriksa je jedan od najdosadnijih filmova koje sam gledao“, napisao je jedan korisnik Reddita, dok je drugi dodao da je djelovalo kao da prave romantičnu komediju sa Kianu Rivsom i Keri En Mos, ali onda su u jednom trenutku promijenili mišljenje i odlučili da to pretvore u novi nastavak Matriksa“.

Crvena potjernica (2021)


Netfliks filmovi su često na meti kritika, a ovog puta korisnici Reddita su se ostrvili na akcionu komediju Crvena potjernica, u kojoj glume Rajan Rejnolds, Dvejn Džonson i Gal Gadot.

Film prati agenta FBI (Džonson) koji mora da se udruži sa poznatim kradljivcem umjetnina (Rejnolds) da bi uhvatio još većeg lopova (Gadot). Uprkos negativnim kritikama kritičara, Crvena potjernica je bio jedan od najgledanijih filmova na Netfliksu u 2021.

„Red Notice je prvi film koji mi je pao na pamet. Veliki budžet Netfliks film koji je prosječan. Nije čak ni loš, samo je nezanimljiv“, piše jedan korisnik Netfliksa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније