Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N.R.

28. 10. 2024. 15:50 >> 18:09

DELEGACIJA REALA OTKAZALA PUT U PARIZ

Totalni obrt: Vinisijus ostaje bez Zlatne lopte, Rodri dobija najveće priznanje

Iako se činilo da je sve spremno za promociju Vinisijusa Žuniora u najboljeg fudbalera za 2024. godinu na svečanoj dodjeli Zlatne lopte večeras u Parizu, od toga ipak neće biti ništa.

Igrač Real Madrida, Vinisijus Žunior danima, ali i mjesecima unazad prema pisanjima kako španskih, tako i ostalih svjetskih medija važio je za glavnog favorita. Međutim epilog je po svemu sudeći drugačiji.

Čelnici Reala šokirali su fudbalski svijet i otkazali su odlazak svojih igrača na dodjelu Zlatne lopte, neposredno pred let za Pariz.

Avion koji je Real rezervisao trebalo je da poleti u 15 časova, ali je klub stopirao ekspediciju koja je uključivala 50 ljudi zbog informacija koja su stigle iz glavnog grada Francuske.

Razlog je što Brazilcu ipak neće biti dodijeljena Zlatna lopta za najboljeg igrača prethodne sezone - što je i te kako naljutilo Madriđane.  

Glavni favorit za ovu prestižnu nagradu je igrač Mančester sitija, Rodri, koji je sa Španijom postao prvak Evrope, a sa Sitijem bio šampion Engleske.

Posljednji španac koji je osvojio Zlatnu loptu bio je Luis Suares 1960 godine. 

Vinisijus nije bio jedini nominovan iz Reala, tu su i Džud Belingem, Kilijan Mbape, Fede Valverde, Toni Kros, Dani Karvahal i Ridiger.

Takođe, Karlo Anćeloti je u konkurenciji za najboljeg trenera, golman Andrej Lunjin za trofej "Lava Jašina", a mladi Arda Guler za "Kopa trofej".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније