Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Marko Terzić [ Dnevnik TVCG ]

28. 10. 2024. 19:50 >> 21:42
Čitaj mi:

UBISTVO U BIJELOM POLJU

Balijagić morao biti pod mjerama nadzora

U zemlji koja ima svega 630.000 stanovnika ne fali izvršilaca krivičnih djela. Mada policijske evidencije trpe sve, oči javnosti bodu najviše ovakvi profili – i to po pravilu, nakon što se dogode stravični zločini. Tada je nezaobilazno pitanje - da li je sve moglo da se spriječi?

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore Ivan Pekić smatra da su povratnici, kakav je Alija Balijagić, morali biti pod mjerama nadzora.

"Kad imate ovakvog povratnika koji se nađe na slobodi, od njega se očekuje da napravi neko novo krivično djelo", ukazao je on. 

Veselin Radulović, advokat, ocjenjuje da se ovakvi incidenti dešavaju u mnogo uređenijim državama nego što je Crna Gora. 

"Ipak, neprihvatljivo je da se ovakvo lice deset dana da se kreće potpuno naoružano. Policija mora da nađe način da ta lica bezbjednosno operativno pokrije u svakom momentu", smatra on. 

Oba sagovornika u Dnevniku TVCG ističu da je osumnjičeni zbog svoje prošlosti morao biti na 'radaru' nadležnih.

Radulović problematizuje i saopštenje Uprave policije u kojem se navodi da je iz Mjesne zajednice Tomaševo stigla samo jedna prijava u odnosu na Balijagića, i to na dan dvostrukog ubistva.

Bjelopoljski policajci tražili su Balijagića, kako je ranije saopšteno, do predveče 25. oktobra.

Dvostruko ubistvo prijavljeno im je istog dana, u 21 sati 10 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније