Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

15. 05. 2024. 13:35 >> 13:53
Čitaj mi:

CRNOGORAC DIO SPEKTAKLA

Aleksić sudi u Rijadu, možda i borbu i vijeka Fjuri - Usik

Do prve borbe za ujedinjenje pet najvećih titula u istoriji boksa ostala su tri dana, dio spektakla biće i jedan Crnogorac - Predrag Aleksić.

Iskusni sudija bodovaće jednu od uvodnih borbi, između neporaženih teškaša Agita Kabajela i Frenka Sančesa, a postoji mogućnost da bude pored ringa i u duelu vijeka između Tajsona Fjurija i Oleksandra Usika za apsolutnog šampiona svijeta u teškoj kategoriji.

Englez i Ukrajinac nadmetaće se za pojase pet najvažnijih federacija - WBC, WBA, WBC, IBF i WBO, pa će prvi put u istoriji "plemenite vještine" neko prigrabiti toliko šampionskih odličja. Do sada ih je najviše bilo četiri (Usik to ima u kruzeru), a u teškoj kategoriji niko nikada nije imao više od tri.

"Za sada imam zvaničnu informaciju da ću suditi meč između Sančesa i Kabajela. Još nisu dogovorene sudije za glavnu borbu, tako da i za ostale tri borbe za svjetskog šampiona ostaju otvorena pitanja oko kompletnih sudijskih ekipa. Posebno je interesantno da se predsjednici pet federacija još nisu dogovorili oko sudijskog tima za glavnu borbu. Oni su izašli sa predlogom da meč sudi šest sudija, što je takođe prvi put u profesionalnom boksu da se takav predlog razmatra i ulazi u proceduru. Tom predlogu se protivi Bob Arum, jedan od promotera meča. Drugi promoter meča Frenk Voren se za sada ne izjašnjava", rekao je Aleksić.

Konačna odluka o sudijskom sastavu će se tek znati na sastanku pravila koji će se održati u petak u 13 časova.

"Tada će se znati konačno učešće sudija za sva četiri meča za svjetske šampione, pa samim tim i moje angažovanje na tim mečevima. Poziv da budem sudija na ovakvom svjetskom spektaklu je za mene velika čast i veliko priznanje. Imponuje povjerenje i podrška čelnika WBC-a da budem aktivan učesnik mečeva za svjetske titule na najvišem nivou. Spreman sam, motivisan i uvjeren sam da ću predstavljati Crnu Goru i crnogorski boks na najbolji način. Uvijek u sve mečeve za titule ulazim pod devizom: Slava bogu, u čast moje domovine - vječne Crne Gore, a na ponos porodici Aleksić i potomstvu", kazao je Aleksić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније