Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

21. 09. 2024. 08:01 >> 08:00

Crnogorski derbi na startu ABA lige: Mornar dočekuje Budućnost (TVCG2)

Košarkaši Mornara i Budućnosti odigraće danas u Baru utakmicu prvog kola AdmiralBet ABA lige.Duel u dvorani Topolica počeće u 20 sati, uz prenos na TVCG 2.

Šampion Crne Gore u novu sezonu ulazi sa pet pojačanja - Rašidom Sulejmonom, Džuvanom Morganom, Judokom Azubuikeom, Đorđijem Jovanovićem i Mateom Drežnjakom, koje će kao kapiten predvoditi Aleksa Ilić.

Trener podgoričke ekipe Andrej Žakelj kazao je da je Budućnost favorit u sjutrašnjem meču a kljuć pobjede su odbrana i skok.

"Svaki početak je težak, tako će biti i sjutra. Moramo da prikažemo ono što smo u pripremnom periodu, intezitet i fokus moraju biti na nivou. Svi smo zdravi, moramo da pokažemo da smo favoriti. Ključ pobjede je odbrana i skok, tako mora biti protiv svake ekipe pa i sjutra. Igraćemo našu igru, agresivno i brzo, da kontolišemo skok i da sebi olakšamo posao", rekao je Žakelj.

Na drugoj strani, Barani su kasno počeli pripreme, a uz to imaju administrativnih problema.

"Radi se o potpuno novoj ekipi, pozitivna ekipa je u klubi i sa te strane sam zadovoljan. Vrijeme nije na našoj strani, jednostavno kratak period da se uigramo, da se upoznamo ali šta je tu je. Najbitnije je da završimo administrativne probleme koje imamo, prvo da registrujemo sve te igrače i da nastupimo u što kompletnijem sastavu jer u ovom trenutno ne znamo u kojem sastavu ćemo započeti ABA ligu", rekao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

On očekuje težak meč protiv Budućnosti.

"Teška utakmica protiv Budućnosti,radi se o ekipi koja je glavni favorit za vrh ABA lige, prva tri kola imamo težak raspored, kroz te utakmice ćemo se pokušati da se uigramo da bi došli do onog nivoa sa kojim se nosimo sa abaligašima", istakao je Pavićević.

SC Derbi će duel prvog kola protiv Spartaka iz Subotice odigrati 26. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније