Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 09. 2024. 21:43 >> 21:51
Čitaj mi:

ABA LIGA (1. KOLO)

Budućnost lako do pobjede, Mornar na minus 47

Crnogorski derbi u AdmiralBet ABA ligi nikada nije bio manje neizvjestan nego večeras. Znalo se da će tako i biti, jer je Mornar tek prije 12 dana počeo pripreme, sastavio je tim koji je daleko od kvaliteta regionalnog takmičenja, pa je samo bilo pitanje koliko će Budućnost Voli biti ozbiljna. A bila je, zato je i slavila 98:51.

Barani su samo u 1. četvrtini, zahvaljujući Džamariju Smitu (10 od svojih 16 poena dao u toj dionici), držali priključak. Nekoliko puta su i vodili (posljednji na 16:14 u 6. minutu), ali je tim Andreja Žakelja polako hvatao konce i shvatao kako da napadne tim koji nije imao ni pripremne utakmice.

Sve dileme, mada ih uopšte nije ni bilo, riješeno su u 2. četvrtini, kada su domaći bili šest minuta bez koša, a "plavi" poveli 41:23.

Crnu seriju Mornara je prekinuo Brenden Dženkins trojkom za 26:41, ali je na odmoru bilo 22 razlike (28:50).

U nastavku je Budućnost rutinski podizala prednost, a nakon serije trojki Đorđija Jovanovića je bilo 87:40 na šest minuta do kraja.

Ta razlika je ponovljena još dva puta do kraja...

Osim u poenima, ogromna razlika je bila i u skokovima (46 prema 23), asistencijama (29 - 11), šutu za tri poena (10-24 naspram 6-34), koševima iz reketa (46 - 18)...

Pred Mornarom je još mnogo rada, a teško je očekivati da išta može da uradi i u sljedeća dva kola, jer gostuje Crvenoj zvezdi, pa potom dočekuje Cedevita Olimpiju.

Nerealno je očekivati i trijumf nad Megom u Beogradu u četvrtoj rundi, zbog čega će Mihailo Pavićević i njegovi izabranici "gađati" duel sa Borcem u "Topolici" u 5. kolu kao šansu za trijumf...

Budućnost, s druge strane, ima lakši raspored u naredna tri meča, jer dočekuje Split a gostuje Igokei i Zadru, a pravi test imaće u 5. kolu kada dočekuje Crvenu zvezdu.

Do tog derbija, koji će se u "Morači" igrati 21. oktobra, Podgoričani će biti na velikim iskušenjima i u Evrokupu - gostuju Bešiktašu i Trentu, a dočekuju Gran Kanariju i Trefl Sopot.

MORNAR - BUDUĆNOST VOLI 51:98 (20:24, 8:26, 10:25, 13:23)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 742. Sudije: Koljenšić, Lepetić (Crna Gora), Milićević (BiH).

Mornar: Spičanović, Kovačević, Đoković 5, Ćubić 2, Runjić 9, Buljević 3, Dženkins 9, Smit 16, Bedijako 4, Komnenović, Peković 3, Radetić.

Budućnost Voli: Morgan 16, Sulejmon 9, Ilić 4, Megi 2, Slavković 4, Tanasković 7, Ferel 6, Jovanović 13, Drežnjak 6, Rajt 6, Azubuike 13, Kamenjaš 12.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније