Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

21. 09. 2024. 22:42 >> 22:42
Čitaj mi:

REAKCIJE TRENERA MORNARA I BUDUĆNOSTI

Pavićević: Jedan od srećnijih trenutaka moje karijere

Iako je Mornar doživio deveti najubljedljiviji poraz u istoriji ABA lige, Mihailo Pavićević nije bio razočaran. Naprotiv - iskusni trener je bio izuzetno srećan, zato što je uopšte imao i priliku da izvede ekipu na megdan Budućnosti.

"Ovo je jedan od srećnijih trenutaka moje trenerske karijere. Teško je riječima opisati šta prolazimo kao klub u ovoj godini, učinjeni su nadljudski napori da Mornar nastavi takmičenje u ABA ligi i da postoji. Zbog toga sam neizmjerno srećan", istakao je stariji Pavićević.

Njegov rođeni brat Đorđije, koji je predsjednik kluba, u kućnom je pritvoru zbog optužbi da se bavio švercom cigareta, pa je Mornar jedva "skrpio" ekipu i počeo pripreme 9. septembra.

"Hvala prije svega Opštini Bar i predsjedniku Raičeviću, koji je neizmjerno pomagao klub, isto tako i biznismenima iz Bara i Podgorice, jer su priskočili u pomoć. Zahvaljujem im se u ime kompletnog kluba".

Nije ga iznenadila velika razlika.

"Utakmica nije nikakvo iznenađenje. Hvala kolegi Žakelju na lijepim riječima koje je uputio Mornaru prije utakmice, na podršci. Budućnost je napravljena da bude u vrhu i ABA lige i Evrokupa, ekipa je sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača i u punom je treningu. Mi još nismo ekipa, već grupa igrača koja bi trebalo da postane ekipa. U košarci nema čuda, mora da prođe vrijeme da se sve posloži. Svega smo sedam-osam dana aktivni, prvi put smo u četvrtak veče igrali na dva koša", napomenuo je 66-godišnji stručnjak.

Mornar je u 1. četvrtini nekoliko puta vodio, ali je Budućnost pojačavala ritam do kraja i ubjedljivo slavila.

"Dok je bilo snage odigrali smo 1. četvrtinu na zavidnom nivou, da je čak i mene iznenadilo, ali je poslije toga Budućnost nametnula ritam koji nismo mogli da pratimo. Neiskusno smo ušli u taj ritam i pomogli protivniku da nas još lakše dobije. Imamo jako težak raspored, igramo sa tri od četiri najbolje ekipe u ligi i ne očekujem bilo kakva čuda, već da to vrijeme iskoristimo za trening, uigravanje i spremimo se za utakmice koje nam život znače. Ali, ponavljam da sam presrećan što su se i večeras vrata 'Topolice' otvorila i što će naši navijači i ove sezone imati priliku da gledaju najkvalitetnije ekipe iz regiona", zaključio je Pavićević.

Andrej Žakelj je bio zadovoljan odnosom svojih izabranika.

"Čestitke momcima na pobjedi. Prva utakmica je uvijek teška protiv bilo koga da igraš. Bila nam je potrebna 1. četvrtina da se probudimo, da se opustimo i zaigramo kako bi trebalo. Odlično smo trčali, kontrolisali skok, a momci su prikazali pristup koji me raduje. Nisu odustajali do kraja, bez obzira na rezultat, što tražim od njih. Čestitam i Mornaru na dobrom otporu na početku, igrao je dobro dok je imao snage", naglasio je slovenački trener.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније