Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

08. 07. 2024. 12:21 >> 13:08
1

GLAVNI GRAD SPREMAN DA POMOGNE

Rakčević: Naša je moralna obaveza da pokušamo spriječiti gašenje ŽRK Budućnost

Ženski rukometni klub Budućnost prolazi kroz težak period, možda i najteži od svog postojanja, nakon što je generalni sponzor kompanija "Bemax" odlučila naprasno da se povuče iz kluba.

Klub je bio na početku priprema, roster za predstojeću sezonu je sklopljen, međutim bez finansija simbol ne samo crnogorskog rukometa, već i crnogorskog sporta, izvor i osnova naše reprezentacije, mogao bi da se nađe pred ozbiljnim finansijskim penalima.

Koliko je situacija ozbiljna, najbolje govore riječi direktorice i legendarne igračice kluba Maje Bulatovuć da se klub gasi.

"Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala", kazala je ona.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević najavio je da će Glavni grad probati da pomogne klubu.

"Ne smijemo dozvoliti gašenje Ženskog-rukometnog kluba (ŽRK) Budućnost, jer je to naša moralna i sportska obaveza, pa će Glavni grad učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema. Raduje i najava vlasnika/ca ŽRK da žele da se klub vrati pod okrilje grada, što na duže staze obezbjeđuje stabilnost i funkcionalnost kluba", kazao je Rakčević.

On je apostrofirao istorijsko nasljeđe koje klub ima, i koje i danas predstavlja kako za grad, tako i za reprezentaciju Crne Gore.

"Svaka generacija našeg grada ugradila je dio sebe u mozaik duge i ponosne istorije najtrofejnijeg kluba na našim prostorima. Od prvog evropskog trofeja i sjajne Vinkove generacije, predvođene sestrama Mugoša, Katicom Lješković i Olgom Sekulić, do kasnijih generacija legendarnih Nikole Petrovića i Dragana Adžića, ŽRK Budućnost postao je simbol našeg grada i ime koje izaziva poštovanje u sportskim krugovima širom svijeta. Pored toga, ŽRK Budućnost je decenijama temelj naše reprezentacije, pa imamo obavezu više da spasimo klub i obezbijedimo njegovo funkcionisanje".

Rakčević je prokomentarisao povlačenje "Bemaxa" i problem koji je nastao "povlačenjem preko noći".

"Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih čak i uz pomoć Glavnog grada upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona. Iako svaki sponzor ima pravo da odustane od svog sponzorstva, mogli smo o svemu razgovarati mjesecima unazad i spremiti strategiju tako da klub ne bude kolateralna šteta ovakve tranzicije. Međutim, situacija je takva kakva jeste i grad će uraditi sve što je u njegovoj moći, da ŽRK preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji. To dugujemo klubu, građanima/kama i svim navijačima", kazao je zamjenik gradonačelnice.

Na kraju najavio je procedure i razgovore sa vlasničkom strukturom, iz nadu da će uspjeti da se pronađe rješenje.

"U narednim danima pokrećemo i formalne procedure i razgovore sa vlasnicima kluba, a javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Uz nadu - za Budućnost", kazao je Rakčević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније