Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Maksim Živaljević

13. 09. 2024. 10:20 >> 11:59
Čitaj mi:

Novljani bez kandidata i uz uslov za izbor predsjednika

Samo konsenzusom najboljih klubova do rješenja

Jadran trenutno ne želi da poput Primorca promoviše kandidata za predsjednika Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore koji je nakon ostavke Đura Marića bez prvog čovjeka, ali još odranije i bez predsjednika i potpredsjednika Skupštine te asocijacije.

Upravni odbor je zakazao vanrednu sjednicu Skupštine VPSCG za 14. oktobar s prvom tačkom dnevnog reda: izbor predsjedavajućeg Skupštine.

"PVK Jadran će kao i uvijek jako odgovorno pristupiti izboru novog rukovodstva Saveza poštujući sve procedure i aktivno će učestvovati u tome, jer je pred nama period u kojem bi trebalo da dođemo do najkvalitetnijih rješenja", kaže direktor hercegnovskog kluba Miloš Mračević i naročito ističe:

"Vaterpolo porodica u Crnoj Gori je veoma mala i jedino konsenzus tokom izbora, prije svega klubova koji su okosnica vaterpola i plivanja u Crnoj Gori i koji najviše doprinose i reprezentacijama i na klupskoj sceni, može da donese dobro rješenje. Uvijek smo se vodili time, tako pristupamo izborima i ovoga puta i tu neće biti nikakvog odstupanja".

Primorac je i prije ostavke Đura Marića istupio sa kandidaturom Veljka Uskokovića za mjesto predsjednika VPSCG.

"Prije svega moram da kažem da nas Veljko Uskoković nije kontaktirao tim povodom, o svemu smo saznali iz medija. Gospodin Uskoković je veliki sportita, veliki vaterpolista, i kao takav uživa poštovanje našeg kluba. Takođe znamo da je gospodin Uskoković poslije igračke karijere bio trener, nije se oprobao u dijelu organizacije i upravljanja u sportu, čak ni na nivou kluba, a mjesto predsjednika Saveza je zaista menadžersko-organizaciona pozicija. On u tom dijelu nema iskustva. Međutim, čak ni to nije problem, ali ono što želimo da istaknemo je da je pored imena i prezimena u kandidaturi za predsjednika Saveza vrlo bitno da se čuje plan, program, vizija kandidata, kako vidi budućnost Saveza, ko su ljudi s kojima će da sarađuje i vodi Savez, ko će da čini Upravni odbor, da li je razgovarao s potencijalnim sponzorima, kako vidi način zatvaranja finansijske konstrukcije, ne u teoriji već praktično. Kad sve to sagledamo, možemo da pričamo o podršci", u jednom dahu je izgovorio direktor Jadrana.

Mračević je napomenuo da je i na Jadranu i na ostalim crnogorskim klubovima obaveza da se pronađu najbolja rješenja, jer bez dobrog funkcionisanja Saveza nema ni prosperiteta za plivanje i vaterpolo u Crnoj Gori.

Na sjednici 14. oktobra trebalo bi da budu izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine VPSCG. Moguća je i dopuna dnevnog reda na samoj sjednici na kojoj pravo učešća ima 17 delegata. Po tri predstavnika imaju Primorac i Jadran, po dva Budva i Kataro, a ostali klubovi po jednog delegata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније