Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

19. 09. 2024. 22:11 >> 22:23
Čitaj mi:

fon der lajen obećala

EU izdvaja milijarde eura za obnovu poslije poplava

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen sastala se danas sa liderima evropskih zemalja koje su pogođene poplavama, uključujući Poljsku, Austriju, Češku i Slovačku, i obećala finansijsku pomoć iz evropskog fonda solidarnosti.

Ona je, tokom posjete jugoistočnoj Poljskoj, nrekla da će EU obezbijediti još deset milijardi eura iz kohezionog fonda za najhitnije popravke usled ogromne štete na infrastrukturi i stambenim zgradama u poplavama, piše AP.

Fon der Lajen je rekla da neće biti potreban nikakav doprinos pojedinačnih zemalja i naglasila da je u ovoj kriznoj situaciji potrebna brza akcija, prenosi Tanjug.

Najgore poplave koje su centralnu Evropu pogodile u posljednje dvije decenije zahvatile su djelove Poljske, Češke, Rumunije, Austrije, Mađarske i Slovačke, i odnijele najmanje 24 života.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније