Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

24. 09. 2024. 12:35 >> 12:36
Čitaj mi:

MPNI

IAEA obezbijedila 1,3 miliona eura za PET/CT skener za Crnu Goru

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) potvrdila je spremnost da podrži projekat nabavke PET/CT skenera za Crnu Goru u iznosu od oko 1,3 miliona eura, a crnogorska strana biće posvećena projektu i odlučna da u 2025. godini obezbijedi 700.000 eura za sufinansiranje istog, obavijestili su u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija koje koordinira saradnju sa ovom agencijom.

Kako navode u saopštenju, u isto vrijeme, Ministarstvo zdravlja radi na finalizaciji tehničke dokumentacije za objekat Hematološke klinike na kojoj će PET/CT skener biti smješten.

"Očekuje se da Crna Gora do kraja godine ispuni administrativne procedure, kako bi se od početka 2025. ušlo u neophodne procedure za stvaranje preduslova za nabavku ove savremene dijagnostičke opreme. Ministartsvo prosvjete, nauke i inovacija koordinira saradnju Crne Gore i IAEA i u tom smislu će nastaviti da pruža podršku svim nacionalnim insitucijama u iznalaženju najboljih pravaca saradnje sa Agencijom i korišćenju mogućnosti u okviru nacionalnih, regionalnih i interregionalnih projekata", naveli su u MPNI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније