Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

23. 09. 2024. 16:55 >> 16:52
Čitaj mi:

rezultati nakon 90 dana

Popis poljoprivrede počinje 1. oktobra

Uprava za statistiku Crne Gore od 1. oktobra počinje popis poljoprivrede. Biće popisana proizvodnja svih poljoprivrednika i poljoprivrednih društava u Crnoj Gori, saopštila nam je pomoćnica direktora sektora za statistiku poljoprivrede Nataša Vojinović.

Popis će trajati do 1. decembra, a rezultati popisa biće objavljeni nakon 90 dana.

"Cilj popisa je da se obezbijede međunarodno uporedivi podaci o strukturi poljoprivrednih gazdinstava i tako pokaže realno stanje agrara u našoj zemlji radi definisanja problema i stvaranja mehanizama za razvoj poljoprivrede", saopštila je Vojinović.

Pod strukturom gazdinstva koje će se popisivati smatra se zemljište, stočni fond, mehanizuacija, oprema i ostala pitanja vezana za poljoprivredno gazdinstvo.

Vojinović je saopštila da je za popis poljoprivrede obezbijeđeno dovoljno popisivača u svim opštinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније