Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

05. 10. 2024. 10:26 >> 10:34
Čitaj mi:

Buzaljko u Jutarnjem

Raste broj stradalih u poplavama u BiH, ekipe na terenu

Broj žrtava stradalih u poplavama u Bosni i Hercegovini raste, najmanje dvadeset i dvije osobe su stradale, a traga se za još 12, kazala je za Jutarnji program TVCG novinarka Radio Televizije Bosne i Hercegovine Sabina Buzaljko.

Sve raspoložive spasilačke snage su na terenu, nedostaje mehanizacije, telekomunikaciona infrastruktura se uspostavlja, dok je putna potpuno narušena.

"Noć je bila relativno mirna, do kasno u noć trajala je akcija spasilaca u Jablanici gdje je zapravo i najkritičnije. Jutros u sedam sati nastavljene su spasilačke akcije, kažemo da je jako teška situacija i u Buturović polju pored Konjica, a poplavljene su takođe Fojnica, Kiseljak, Kreševo i Busovača. U Fojnici su, takođe, poginule četiri osobe, dakle dosta teška situacija", kaže Buzaljko. 

Naselje Donja Jablanica udaljeno je četiri kilometra od centra grada. 

"Sve manje vremena, naravno znači i više žrtava, a manja mogućnost da se pronađu preživjeli... Ako je to ikako moguće identifikovati one koji su već pronađeni. Kako imam informaciju, 11 osoba identifikovano je u Jablanici do sada", kazala je Buzaljko za TVCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније