Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.M.Lj.

21. 09. 2024. 22:09 >> 22:10

„Ovo je vrijeme za nas”

Evropski savez sjutra obilježava Svjetski dan bez automobila

Evropski savez obilježiće u nedjelju, 22. septembra od 17h do 19h u Njegoševom parku, Svjetski dan bez automobila, u okviru Evropske nedjelje mobilnosti, pod nazivom „Ovo je vrijeme za nas”.

“Pozivamo Podgoričanke i Podgoričane da se oprobaju u izazovu dvočasovnog boravka u Njegoševom parku bez telefona i društvenih mreža, bez žurbe I u društvu koji sami izaberu”, navodi se u saopštenju.

Za učešće u izazovu treba ispuniti dva uslova: do parka treba doći bicklom, trotinetom ili pješke i sa sobom treba da ponesu jedan nedigitalni predmet za razonodu (karte, šah, reketi za stoni tenis ili badminton, ukrštenice, klikeri, lastiš, lopta, knjigu, bojice, krede, kiflice...)

“Evropa, ali i cijeli svijet, svake godine obilježava 22. septembar kao Dan bez automobila. Cilj je da se skrene pažnja na zaštitu životne sredine, borbu protiv zagađenosti vazduha i bolji kvalitet života. Tema ovogodišnje Evropske nedjelje mobilnosti je zajednički javni proctor koji donosi mnoge koristi za društvo”, poručili su iz ES.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније