Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Mina ]

22. 09. 2024. 12:28 >> 12:28
Čitaj mi:

Jakšić Stojanović sa Lardnerom

O realizaciji projekta Mapiranje obrazovne infrastrukture

Projekat Mapiranje obrazovne infrastrukture doprinijeće da se crnogorskom sistemu obrazovanja na raspolaganje stave novi alati, koji će uticati da se na strateški način pristupi planiranju gradnje novih objekata i definišu prioriteti po pitanju ulaganja u rekonstrukciju i opremanje postojećih.

To su saopštili iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), navodeći da je resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović o dinamici realizacije tog projekta razgovarala sa regionalnim direktorom UNOPS-a za Evropu i Centralnu Aziju Tim Lardnerom.

„Projekat će doprinijeti da se crnogorskom sistemu obrazovanja na raspolaganje stave novi alati, koji će doprinijeti da se prvi put na strateški način pristupi planiranju gradnje novih objekata, kao i definišu prioriteti kada su u pitanju ulaganja u rekonstrukciju i opremanje postojećih objekata“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sastanku posebno zadovoljstvo iskazano povodom činjenice da je važnost projekta prepoznala i Evropska investiciona banka, koja će ubrzo i formalno potpisom ugovora ući u projekat kao finansijer.

„Posebna važnost ovog trojnog partnerstva će predstavljati komponenta projekta koja se tiče izrade tehničke dokumentacije za nove škole, što će doprinijeti ubrzavanju investicionog ciklusa u susret projektima iz Plana rasta“, rekli su iz MPNI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније