Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

22. 09. 2024. 11:39 >> 11:39
1

REAGOVANJE OPŠTINE

Danilovgrađani da ne budu pioni u političkim promocijama

Građani Danilovgrada ne zaslužuju da budu pioni u prljavim političkim promocijama, pogotovo kad je riječ o njihovom zdravlju, poručili su iz Opštine Danilovgrad. Optužuju odbornika Preokreta Vuka Ikovića da ima dvostruke aršine.

Iz Opštine Danilovgrad saopšteno je da je današnja blokada puta zbog streljačkog kluba "CZ Shooting" kad je riječ o Opštini Danilovgrad mogla biti inicirana dokumentom iz njene nadležnosti i to, izdatim 20. aprila 2018. godine.

“Moramo istaći da je odbornik Preokreta Vuk Iković na društvenim mrežama dao svesrdnu podršku okupljenim građanima, a da bi bili sveobuhvatno informisani, građani moraju znati da je dokument na kom piše da za projekat "Magacin za bezbjedan smještaj oružja, municije i eksplozovnih materija za potrebe civilnog strelišta otvorenog tipa" nije potrebna procjena uticaja na životnu sredinu obradio i potpisao upravo Vuk Iković”, saopšteno je iz Opštine. 

Tvrde da ovo nije jedini dokument koji pokazuje “dvostruke aršine pomenutog odbornika”. 

“Zato će javnost obavještavati i o drugim potezima Ikovića u kojima upravo on kao zaposlen u Sekreterijatu za urbanizam  izdaje i obrađuje dokumenta zbog kojih se sada dešavaju i blokade i nezadovoljstva građana”, kažu iz Opštine Danilovgrad. 

Kažu da im upravo ovakvi postupci odbornika Vuka Ikovića daju za pravo da i za nedavna dešavanja na Studenom posumnjaju da predstavljaju pravu političku promociju. 

“U koju nažalost, obmanjuje građane, predstavljajući se kao zaštitnik prava i njihovih interesa. Podsjećamo, upravo je Iković kao zaposlen u Opštini potpisivao dokumenta kojim su dopuštene radnje koje narušavaju životnu sredinu i utiču na život naših građana”, navodi se u soapštenju-

U svjetlu najnovijih dešavanja prvi se oglasio Iković da kaže da lokacija nije adekvatna, iako je struka dokazala da jeste.

“Uzalud je podigao paniku, jer su građani svjesni da rukovodstvo Opštine kao i sve ostale nadležne institucije neće dozvoliti bilo kakvu radnju koja će utucati na životnu sredinu i zdravlje građana”, kažu iz Opštine.

“Poručujemo i njemu, a i ostalim zlonamjernim "savjetnicima"  da nismo svemoćni i da je svaki konstruktivan predlog itekako poželjan, ali, potpisivati ovakva rešenja a posle toga igrati ulogu Robin Huda teško da će biti dopušteno. Naši građani ne zaslužuju da budu pioni u prljavim političkim promocijama, pogotovo kad je po srijedi njihovo zdravlje”, naveli su iz Opštine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније