Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P. R.

22. 09. 2024. 14:35 >> 14:33
Čitaj mi:

PROJEKAT VELJE BRDO

Radovanić: Velja prevara Spajića

Premijer Milojko Spajić je juče predstavio plan za Velje brdo i u svojim obmanama, ponovo otišao korak dalje. Taman kad se pomisli da prevaranstki karakter premijera ima svoje limite, Spajić predstavi projekat Velje brdo, tačnije projekat Velje obmane, saopštio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Radovanić ističe da je premijer koji ne umije da zaustavi nekonstrolisani rast cijena u marketima, rast cijena nekretnina, usluga i na gotovo svakom drugom polju, ovoga puta prešao mjeru.

"Pri predstavljanju navedenog projekta “Velje obmane” premijer Spajić je izjavio da će cijena nekretnine po kvadratu iznositi 1000 eura. U razradi projekta je istakao da će se trosobni stan od 100 metara kvadratnih plaćati mjesečno 390 eura, na period otplate od 30 godina, dok će se dvosobni stanovi od 60 metara kvadratnih placati u mjesečnim iznosima od po 290 eura na isti period", naglašava Radovanić.

On ističe da se prostom matematičkom operacijom dolazi do toga da 30 godina po 12 mjeseci iznosi 360 mjeseci, koliko bi građani otplaćivali kupljeni stan. Dodaje da onda kada se mjesečna rata od 390 eura pomnoži sa 360 mjesceci dođe se do ukupnog iznosa od 140.400 eura koliko će građani u konačnom platiti za stan od 100 metara kvadratnih. Radovanić naglašava da to znači da će metar kvadratni koštati 1.404 eura, a ne 1000 eura, koliko je to tvrdio premijer Spajić.

"Za stan od 60 metara kvadratnih podaci pokazuju još gore stanje, 360 mjeseci puta 290 eura mjesečno je ukupno 104.400 eura. Taj iznos podijeljen sa 60 znači da je cijena kvadrata stana 1.740 eura. Velji prevarant Spajić je razobličen prostom matematičkom operacijom na nivou petog razreda osnovne škole čime je ponovo pokazao amaterizam i neznanje i da njegove šarene laži ne traju ni jedan dan", poručio je Radovanić.

"Premijeru Spajiću, imali ste predlog Stan za sve na stolu, koji niste podržali u Skupštini, a koji ste, pritom, kritikovali. Biće da je program Stan za sve ipak bolje konstruisan i osmišljen nego vaše predizborne velje priče. Jos jednom pozivam Vas i koleginice i kolege iz Demokrata i iz koalicije Za Buducnost Crne Gore da amandmanski djelujete, da korigujemo eventualne nedostatke i uradimo sve kako bi usvojili Zakon Stan za sve i na taj način građanima pružimo priliku da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim uslovima od tržišnih. Interes građana bi nam morao biti na prvom mjestu", zaključio je Radovanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније