Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

28. 10. 2024. 14:16 >> 14:17
Čitaj mi:

DUKAJ SAOPŠTIO

Novi portal elektronske uprave u decembru

Misija Ministarstva javne uprave je da unaprijedimo digitalnu transformaciju u Crnoj Gori i da postane sve važnija i zahtjevnija, kako tehnološki, tako i organizaciono, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je to saopštio na sjednici Koordinacionog tijela za upravljanje procesom digitalne transformacije-

“Cilj je da unaprijedimo javnu uprave sa fokusom na ključne projekte i strategije koje oblikuju budućnost digitalnih usluga i inovacija“, kazao je Dukaj.

Dukaj je kazao da su sve aktivnosti od presudne važnosti za proces unapređenja digitalizacije i digitalne transformacije i istakao značaj projekta izrade Vodiča administrativnih postupaka Vlade Crne Gore.

"Cilj nam je objedinimo sve usluge koje pruža državna uprava i predstavimo ih građanima i privredi na jedinstven način, kao i na novom portalu elektronske uprave čiju implementaciju očekujemo u decembru ove godine", rekao je on. 

Na sastanku je razgovarano o planu digitalizacije eUsluga, informacija o implementaciji sistema za potrebe usluge za registraciju gostiju, preko informacija o nadolazećem IT Spot događaju, do strateških dokumenata koji će biti stub digitalnog zdravstva i pametne specijalizacije za narednih pet godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније