Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ RTS ]

07. 07. 2024. 07:35 >> 07:36
Čitaj mi:

275. dan rata

Djeca u Gazi skupljaju vodu i hranu i do osam sati dnevno

Sukob Izraela i Hamasa – 275. dan. Izraelska avijacija pojačala je napade širom Pojasa Gaze gdje je za 24 časa ubijeno 29 osoba, među kojima je i pet palestinskih novinara. Hamas je prihvatio predlog SAD o pregovorima o izraelskim taocima, rekao je za Rojters izvor Hamasa. Za dvije trećine Izraelaca bitniji povratak talaca od nastavka rata u Gazi.

 

U Pojasu Gaze situacija ne miruje. Kamp Nuseirat je opet bio pod raketnim i artiljerijskim bombardovanjem. Poginulo je najmanje 16 civila, a na desetine je povrijeđeno.

Izraelske odbrambene snage (IDF) tvrde da su u napadu na školu u izbjegličkom kampu Nuseirat ciljale militante, a ne civile.

Nešto sjevernije, u pograničnom području Libana i Izraela rastu tenzije. Sedam raketa lansirano je iz južnog Libana na sever Izraela kao odgovor na ubistvo komandanta Hezbolaha u istočnom Libanu.

Nove žrtve i na Zapadnoj obali, gdje je izraelska vojska izvela napad. Ubijena su sedmorica Palestinaca.

Izraelske odbrambene snage, sa druge strane, saopštavaju da su pripadnici sedme oklopne brigade IDF-a locirali su rakete dugog dometa, tunelske šahtove i mine tokom nedavnih operacija u Gazi.

Na diplomatskom planu, izvor Hamasa tvrdi da je ta grupa prihvatila predlog SAD o pregovorima o izraelskim taocima.

Oglasila se i Agencija UN za pomoć Palestincima (UNRVA) koja je upozorila da djeca u Pojasu Gaze provedu između šest i osam sati dnevno skupljajući vodu i hranu, noseći veliki teret i prelazeći velike udaljenosti.

Dvije trećine izraelske javnosti vjeruje da je povratak talaca važniji od nastavka rata u Gazi, prema anketi koju je objavio izraelski Kanal 12.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније