Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

05. 10. 2024. 18:04 >> 18:11
Čitaj mi:

premijer liga

Preokreti Sitija i Arsenala, ubjedljiv trijumf Vest Hema

Favoriti su bili sigurni u popodnevnom terminu Premijer lige - Arsenal i Siti su slavili nakon preokreta u 7. kolu.

Nisu najbolje otvorili duel izabranici Pepa Gvardiole - gosti su poveli u 26. minutu nakon što je odličnu asistenciju petom Raula Himeneza u gol pretvorio Andreas Pereira.

Imali su gosti idealnu priliku da preko Traorea udvostruče prednost, ali je nisu iskoristili. Kazna je uslijedila brzo, jer je vezista Sitija Mateo Kovačić izjednačio u 32. minutu. Isti igrač donio je i potpuni preokret drugim golom u drugom minutu nastavka.

Utakmicu je prelomio treći gol Sitija u režijii Žeremija Dokua iz 82. minutu, a Fulam je ublažio poraz preko Muniza u 89. minutu.

Arsenal je takođe gubio kod kuće, sa 0:1 od Sautemptona, ali je na kraju slavio sa 3:1.

Napadač "svetaca" Kameron Arčer šokirao je "Emirejts" u 55. minutu, ali je Kai Haverc poslije asistencije Bukaja Sake poravnao rezultat već poslije tri minuta.

Nova asistencija briljantnog Sake ovoga puta za Gabrijela Martinelija donijela je preokret Arsenalu deset minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je upravo Saka golom u 88. minutu.

U ostalim utakmicama Vest Hem je na svom terenu deklasirao novijaliju u ligi Ipsvič sa 4:1. Golove za domaćina postigli su Majkl Antonio, Mohamed Kudus, Džerod Bouven i Lukas Paketa, dok je Lijam Delap bio jedini strijelac za Ipsvič.

Goleada je viđena i na meču Brentford - Vulverhemtpon u kojem su domaći slavili sa 5:3, a za razliku od prethodne dvije utakmice na kojima su "osice" povele u prvom minutu, ovoga puta im je za to bilo potrebno duplo više vremena.

Trijumf je upisao i Lester, koji je kod kuće savladao Bornmut sa 1:0 golom Argentinca Fakunda Buonanotea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније