Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

05. 10. 2024. 18:57 >> 18:57
Čitaj mi:

ABA

Uživo: Budućnost gostuje Igokei

Košarkaši Budućnost Volija u trećem kolu ABA lige gostuju Igokei u Laktašima od 19 sati uz direktan prenos na Drugom programu Javnog servisa i portalu RTCG.

Kako je sama ABA liga naglasila u pitanju je derbi kola, jer radi se o dvije ekipe koje su neporažene do sada.

Ovo će biti 27. put da se ova dva kluba sastaju, Budućnost ima 20 pobjeda, ali je u Laktašima situacija neizvjesnija jer je tamo 7:6 u međusobnim duelima za podgoričke "plavo-bijele".

Ekipa Budućnosti ima određenu dozi ennergetskog pražnjenja, nakon nesrećnog poraza od Gran Kanarije u Evrokupu.

Uz sve to ekipu Andreja Žakelja očekuju vezana tri gostovanja, jer nakon Igokee gostuju Trentu u Evrokupu, a onda Zadru u ABA ligi.

“Poslije teške utakmice sa Gran Kanarijom, emotivno i fizički smo ispražnjeni. Moramo da nastavimo dalje. Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika, ekipe Igokee, koja je startovala maksimalno. U FIBA Ligi šampiona ostvarili su pobjedu, a u ABA ligi, kao i mi, imaju stoprocentan učinak, sa dvije pobjede. Počinje mini turneja, kreću teže utakmice, teška gostovanja. Svi znamo da je Igokea vrlo nezgodna ekipa, svake godine, a naročito na svom terenu. Mi moramo da se fokusiramo prvo na Igokeu, sa maksimalnom koncentracijom na njih, a onda ćemo razmišljati o Trentu i Zadru”, kazao je centar podgoričkog kluba Kenan Kamenjaš.

I trener "plavo-bijelih", Andrej Žakelj smatra da Igokea ima dobar i respektabilan tim.

“Mislim da je Igokea napravila dobar tim, dobro su počeli sezonu. Juče su pobijedili u prvom kolu FIBA Lige šampiona, tako da su svakako respektabilan tim. Igraju dobro, agresivno i brzo. Nas sigurno čeka teška utakmica poslije Evrokupa. Moramo se prvo regenerisati i spremiti maksimalno, koliko je to moguće. Sigurno je da i Igokea želi da nastavi dobar niz, ali želimo i mi. Sve kreće od Brajsa Džonsa. Imaju dobrog centra, iskusne igrače na pozicijama dva, tri i četiri. Tu je Simanić koji se vraća poslije povrede, Milosavljević na poziciji dva, vrlo iskusan, i Jeremić kao šuter. Dakle, dobar i iskusan tim, igrali su zajedno i prošle godine, što se vidi i ove”, kazao je on.

Igokea je promjenila trenera, pa je tim iz BiH preuzeo Nenad Stefanović jedan od talentovanijih košarkaških stručanjaka u regionu.

Roster je pojačao Brajs Džons, čija košarkaška karijera je povezana sa Crnom Gorom, jer mu je prva ekipa van SAD bila Ulcinj.

“S obzirom na kvalitet protivnika imamo jako malo vremena za pripremu utakmice, što sigurno da nije dovoljno da prođemo sve detaljevezano za jednu jako dobru ekipu Bućnost VOLI. Bez obzira na 2 poraza u Evrokupu, naročito sa Gran Kanarijom odigrali su izvanredno. Mislim da se vidi rad pečat trenera Žakelja koji je sad već jedno kontinuirano vrijeme tu, da su uloge dobro posložene i da nas čeka sigurno jedna teška utakmica. Mi ćemo probati da se regenerišemo, oporavimo u ovom kratkom roku i opet nadam se da smo svojim odnosom zaslužili da dođe još publike u dvoranu i da nas podrži. Pokušaćemo da uradimo sve što je potrebno da dođemo do pobjede na domaćem terenu", kazao je Stefanović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније