Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

04. 10. 2024. 22:55 >> 01:13
Čitaj mi:

evroliga

Fener pobijedio Olimpijakos, umalo sukob trenera u Istanbulu

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Olimpijakos rezultatom 82:71 u prvom kolu Evrolige.

Srpski košarkaš Boban Marjanović je blistao u prvom poluvremenu, postigao je 8 poena i bio nezaustavljiv u napadu, ali je Olimpijakos uspio da nadoknadi zaostatak i da povede krajem prvog poluvremena 32:36.

Rezultatska klackalica nastavljena je i u drugom dijelu meča. Velika borba i u četvrtoj dionici, sve dok Fener na oko četiri minuta do kraja nije došao do plus osam(73:65), a do kraja je domaćin i uvećeo prednost i stigao do prve pobjede.

Duel je obilježila i ružna scena u finišu u kojoj su se umalo fizički sukobili treneri Jasikevičijus i Jorgos Barcokas.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Boldvin sa 19 poena i sedam asistencija, Najdžel Hejs Dejvis je dodao 15, a Bonzi Kolson deset poena.

Olimpijakos je predvodio Rajt sa 15 poena, a 13 je dodao Šakil Mekisik. Vezenkov je postigao 11 poena, dok se Petrušev zaustavio na devet poena.

U narednom kolu Fenerbahče će gostovati kod Efesa, a Olimpijakos dočekuje Žalgiris.

Pobjedu na startu Evrolige upisala je i Crvena Zvezda, koja je u gostima pobijedila Pariz sa 80:77 (17:18, 18:25, 23:15, 22:19).

U ekipi iz Beograda najefikasniji su bili Nemanja Nedović sa 21 poenom, Ajzeja Kanan sa 14 poena, Kodi Miler Mekintajer sa devet poena, uz sedam asistencija i šest skokova.

Slavio je i Efes, takođe na strani protiv Virtusa sa 76:67 (15:21, 21:15, 15:16, 25:16).

Efes su do pobjede predvodili Den Oturu sa 14, Elajdža Brajant sa 12 i Šejn Larkin sa 11 poena.

U narednom kolu, Efes će u Istanbulu u gradskom istanbulskom derbiju dočekati Fenerbahče, dok će Virtus gostovati Asvelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније