Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

J.Pešikan

10. 10. 2024. 16:55 >> 16:55
1

LIGA NACIJA

"Sokoli" stigli u Tursku: Žele reprizu Istanbula od prije tri godine

Nakon prijatnog dvosatnog čarter leta fudbalska reprezentacija stigla je u Samsun gdje ce sjutra pokušati da osvoji prve bodove u Ligi nacija. Rival je izuzetan. Turska je odigrala odlično na Evropskom prvenstvu, selektor Montela napravio je idealan spoj mladosti i iskustva.

Turska, 26. selekcija na svjetskoj rang listi, remizirala je sa Velsom 0:0 i pobijedila Island 3:1. Montela za ovu akciju neće moći da računa na golmana Ginoka i štopera Sojundžua.

Priliku da debituje imaće čuvar mreže Bašakšehira Sengezer te Karazor iz Štutgarta koji će pojačati konkurenciju u ionako sjajnom veznom redu. Ključni igrač je as Intera Čalanoglu. Uz Kokdžua i Gulera manevar Turske djeluje izuzetno. Najofanzivniji Jilmaz ,Jildiz i posebno Aktirkoglu u dobroj su formi.

Napadač Benfike je učestvovao u devet golova (sedam puta je tresao mrežu, dva puta asistirao) na posljednjih šest utakmica za klub i reprezentaciju. Čini se da će naša odbrana imati dosta posla. Biće oslabljena negiranjem Vešovića i Savića. Vratio se pouzdani Vujačić.

Vezni red biće jači za Jankovića i Kuča. Nadamo se da će naš tim iznenaditi domaćina kao što je to učinio u kvalifikacijama za Mundijal prije tri godine u Istanbulu. Dugo će se pamtiti fantastičan gol Rista Radunovića iz slobodnog udarca za 2:2 u nadoknadi vremena.

Nadamo se sličnom ishodu i u petak veče na modernom stadionu 19.maj ,koji je izgrađen 2017.godine. Pravdu će dijeliti arbitar iz Italije Danijele Ćifi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније