Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

27. 10. 2024. 13:01 >> 13:12

nakon derbija

Anćeloti: Mbape nije bio efikasan; Flik: Dobar je osjećaj sada biti navijač Barselone

Pobjeda Barselone nad Realom nije iznenađenje, ali jeste ovako ubjedljiv trijumf od 4:0 i to u Madridu. Trener Reala Karlo Anćeoti kazao je nakon meča da ne žali zbog pristupa utakmici.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu bili na tragu one igre iz drugog poluvremena duela s Borusijom Dortmund (u Ligi šampiona). Pritiskali smo ih visoko, imali šanse. Bio je ofsajd za dlaku kad je Mbape dao gol. Vinisijus je imao priliku. Ne kajem se zbog taktike. Radili smo šta treba 60 minuta. Da li mi je ovo najteži trenutak u klubu? Mislim da jeste težak. Uvijek kada izgubiš utakmicu, a kada ne izgubiš 42 utakmice, onda jeste teško”, rekao je Anćeloti i osvrnuo se na Mbapea:

“Pa, Mbape… Rizikovali smo. Znali smo da će se oni visoko braniti, a mi smo bili veoma, veoma blizu da to iskoristimo. Mislim da je Mbape imao prilike za gol. Nekada je bio u ofsajdu, ali to je normalno uzevši u obzir to kako su oni igrali. Ali imao je tri-četiri šanse za gol. Možda tada nije bio dovoljno efikasan".

Prokomentarisao je Anćeloti i situaciju kod četvrtog gola Barselone.

"Kada su slavili četvrti gol, njihov pomoćni trener, nije se ponio gospodski, jer je slavio gol tačno ispred naše klupe. Rekao sam to Fliku i on se saglasio sa mnom”.

U drugom poluvremenu je Barselona preuzela kontrolu, dva gola dao je Levandovski, a do kraja su Jamal i Rafinja zapečatili subinu Reala. Madriđani su poraženi posle 42 meča u LaLigi, a rekord drži upravo Barselona sa 43 utakmice bez poraza u 2017. i 2018. godini.

“Ja uvijek gledam kako smo odigrali, kakva je taktika i kako smo je sproveli. To je bilo sjajno vidjeti i to mi je važnije od drugih stvari, ali srećan sam zbog navijača jer su to zaslužili. Podržavaju nas nevjerovatno, izvrsne su veze između navijača i kluba, što nam mnogo pomaže. Dobar je osjećaj sada biti navijač Barselone”, rekao je trener Barselone Hansi Flik i dodao:

“Odigrali smo fantastično i zaista sam ponosan na tim. Svi su zaista dali sto odsto. Napravili smo jednu promjenu u nastavku, a jako je važno da smo im pokazali našu volju da se branimo. Uradili smo nešto malo drugačije, više smo pritiskali loptu. To je bilo važno. Zatim, bili smo bolji i na lopti, videli ste u drugom poluvremenu da smo bolje kontrolisali loptu. Mislim da je meč tako promijenjen.Dobro je i što su igrači dodatno dobili na samopouzanju – već ga imaju, ali dobro je vidjeti i kako su slavili u svlačionici”.

Barselona poslije 11 kola ima šest bodova više od Reala na čelu šampionata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније