Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 09. 2024. 10:12 >> 10:13
1
Čitaj mi:

ZAHTJEV ODBORNIKA

Iković traži da se uvede vanredno stanje u Danilovgradu zbog kju groznice

Odbornik pokreta Preokret Vuk Iković zatražio je da se uvede vanredno stanje u opštini Danilovgrad zbog širenja kju groznice.

Iković je zatražio da predsjednik Skupštine Crne GoreAndrija Mandić sazove vanrednu sjednicu i predloži hitno proglašenje vanrednog stanja na Danilovgrada

Iković je takođe podnio inicijativu predsjedniku Opštine Danilovgrad da formira krizni štab za zaštitu i spašavanje od epizootije tj. od pojave oboljenja velikog broja životinja na području opštine.

"Ovaj štab treba da čine stručnjaci poput veterinara, agronoma, hidrologa i vatrogasaca i po jedan predstavnik svakog kluba odbornika. Po njemu, krizni štab bi trebao da urgira ka Vladi Crne Gore da se Opštini odobre sredstva za uklanjanje i pravilno zbrinjavanje usmrćenih krava kao i ka Skupštini Crne Gore da se što prije uvede vanredno stanje", pojasnio je on. 

Prema njegovim riječima, desetkovanje stočnog fonda u Danilvogradu je realnost.

"Iz straha da se ne zaraze, građani sve manje kupuju mlijeko iz Crne Gore. Ako funkcioneri nastave da negiraju problem smanjiće se prodaja i proizvodnja naših mliječnih proizvoda. To će uzrokovati da mljekare smanje ili prekinu otkup mlijeka od stočara. Tako ćemo imati dodatni udar na stočare", ocijenio je Iković. 

 

Takođe je poručio da je skrivanje informacija uzrokovalo rast straha i panike.

"Građani su u strahu zbog zakopanih 14 leševa krava u blizini gradskog izvorišta. Zato pravilno saniranje ove grobne jame treba biti jedan od prioriteta kriznog štaba. Ukoliko se ova rješenja ne primijene građani će biti primorani da organizuju nove proteste kako bi zaštitili sebe i okolinu u kojoj žive. Ako Opština Danilovgrad uz podršku nadležnih institucija ne preuzme hitne mjere zaštite od kju groznice tek će se desiti veliki društveno-ekonomski gubici", zaključio je Iković. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније