Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

20. 09. 2024. 16:59 >> 17:05
1
Čitaj mi:

KOPRIVICA

Vlada odbacila nezakonitu ponudu za otkup cigareta, pokrenuta istraga

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica, obavijestio je javnost o pokušaju nezakonite ponude koja je upućena Vladi od firme povezane s organizovanim kriminalnim grupama (OKG). Ponuda je upućena preko advokata stranog državljanina. Uključivala je preradu zaplijenjenih cigareta i njihov otkup, uz obećanje finansijske koristi za državni budžet. Vlada Crne Gore ovu ponudu je odbila i odmah procesuirala nadležnim pravosudnim organima.

"Ovakve ponude su neprihvatljive, jer su potpuno u suprotnosti sa zakonima naše države. Borba protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti prioritet je 44. Vlade Crne Gore, i svima koji misle da mogu manipulisati državom poručujemo da ovo nije Vlada koja će im to dozvoliti", poručio je Koprivica.

On je u saopštenju naglasio da su svi slični prijedlozi, bez osnova u zakonima Crne Gore, unaprijed osuđeni na propast.

Pravni postupak je već pokrenut, a relevantni dokazi su dostavljeni tužilaštvu, Agenciji za sprečavanje korupcije i nadležnim bezbjednosnim organima.

"Integritet i etičnost, kao i dužnost prema građanima, zahtijevaju odlučan odgovor na svaki pokušaj kršenja zakona,“ rekao je potpredsjednik.

Naveo je da ovakve aktivnosti krše zakon o akcizama, pravila intelektualne svojine, carinske i krivične propise, kao i antikorupcijske zakone.

Koprivica je naglasio da Vlada Crne Gore nema tolerancije prema kriminalnim pokušajima i da će svi dobiti odlučan odgovor.

"Crna Gora nije Alajbegova slama,“ kazao je on.

Ovaj slučaj, kako navodi Koprivica, pokazuje koliko su organizovane kriminalne grupe spremne da se bore za svoje interese, naviknute na dosluhe i bezakonje iz ranijih vremena. Vlada ostaje dosljedna sprovođenju strategije beskompromisne borbe protiv korupcije, koja obuhvata ozbiljno tretiranje svih kriminalnih prijetnji.

Koprivica je zaključio da ovakvi procesi, osim što imaju pravni ishod, služe i kao podsjetnik javnosti o važnosti prijavljivanja svakog djela povezanog sa korupcijom, jer je ona najveća prijetnja temeljnim principima prava i ekonomije svake zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније